Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

U NEDJELJU 20.SEPTEMBRA U PARKU „RAVNE 2“ PREDSTAVA „PROFESIONALAC“ TEATRA „TOTAL“ IZ VISOKOG

U organizaciji Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ u nedjelju 20.septembra, u parku „Ravne 2“, na ljetnoj pozornici „Vremeplov“ bit će odigrana predstava „Profesionalac“ u izvedbi Amaterskog teatra „Total“ iz Visokog.

Tim povodom glavni glumci ove predstave Faik Salihbegović i Dževad Hasanbegović su obišli i samu pozornicu na kojoj će ova sjajna predstava biti odigrana, a ovo je nastavak ovogodišnjih kulturnih događaja koji su obilježili ljeto u Bosanskoj dolini piramida.

Bitno je istaknuti kako su za ovu predstavu nagrađivani i glavni glumci, pa je tako Faik Salihbegović dobitnik nagrade za najbolju mušku ulogu na regionalnim igrama u Trebinju i u konkurenciji pozorišta iz cijele bivše Jugoslavije, a na festivalu u Bugojnu dvojac Salihbegović – Hasanbegović je osvojio nagradu za najbolju partnersku ulogu. Predstava „Profesionalac“ je djelo Dušana Kovačevića, a režiju potpisuje profesor Jesenko Muzaferija.

Predstava će biti odigrana u parku „Ravne 2“ na pozornici „Vremeplov“ u nedjelju 20.septembra sa početkom od 17:00 sati, ulaz na predstavu je besplatan, kao i parking u Kompleksu Ravne.

Dobro nam došli!

Zadnje ažuriranje utorak, 15 septembar 2020 11:10

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 8:00-18:00 (septembar-novembar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved