Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ELMA BAJTAL KOVAČEVIĆ – DOLASKOM U BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA VIDITE KAKAV BI TREBAO BITI ŽIVOT U BIH

Doktorica političkih nauka, bivša ambasadorica BiH u Norveškoj, ali i istinski prijatelj Fondacije, koji je od samog početka bio uključen u sve pore projekta, Elma Bajtal Kovačević, ove subote je ponovo posjetila Bosansku dolinu piramida. Pošto je od samog početka istraživanja bila uključena u projekat i uradila mnogo na promociji, s Elmom smo pokušali napraviti paralelu o napretku projekta u ovIh 15 godina.

- Ovo je nevjerovatno, pitam se, zaista je prošlo mnogo vremena, ali i na drugim planovima je prošlo, na političkom, ekonomskom i ne vidim taj progres, ni 10% progresa u odnosu na ovo što je ovdje urađeno. Ne vidim da se taj progres desio u državi i ja vam zaista čestitam. Uvijek sam mislila i bila dio projekta, 14-15 godina nije malo, to je ogroman vremenski period, ali ni sanjali nismo 2006.godine da će se ovako nešto dogoditi, a moj san i želja su, i vjerujem i da će se i dogoditi, da ćemo pronaći nešto zaista veliko i zatvoriti usta onima koji ne vjeruju da ovdje postoji arheološko nalazište. Obilaskom ovih lokacija ja ne mogu da vjerujem da sam u BiH, dolaskom ovdje vidim kakav bi trebao biti život u BiH, ovdje je ljudima lijepo, kao što je i meni lijepo bilo. – kazala nam je Elma.

Na kraju je imala želju pohvaliti i napore na očuvanju parka ali i svih lokacija čistim i bez otpadaka.

- Impresionirana sam da imamo površinu u BiH koja nije pod smećem. Naše rijeke, parkirališta, igrališta, sva izletišta su pod smećem. Prvo morate počistiti smeće, pa tek onda pustiti dijete da se igra, a ovo je jedino područje koje znam u BiH da nije zagađeno – ni otpacima, ali ni ljudskim otpadom, ovdje je higijena na visokom nivou. – istaknula je Elma Bajtal Kovačević.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 12 oktobar 2020 13:58

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 8:00-18:00 (septembar-novembar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved