Logo
Print this page

NIJAZ SKENDERAGIĆ – OVDJE IMA NEŠTO MAGIČNO, ŠTO OKUPLJA I POVEZUJE LJUDE

Među posjetiocima koji su lijepo subotnje, oktobarsko vrijeme iskoristili za posjet Bosanskoj dolini piramida, bio je i po ko zna koji put i Nijaz Skenderagić. Nekadašnji političar, uspješan biznismen i čovjek koji istinski podržava projekat istraživanja bosanskih piramida, nakon posjete je podijelio i svoje impresije.

- Kada se dr. Osmanagić nakon godina provedenih u SAD-u pojavio sa bombastičnom viješću, sve nas je zaintrigiralo, i ja sam sve to shvatio, iako se ne razumijem mnogo u arheologiju, kao jedan dobar izazov za biznis, za cijelu ovu regiju, ali ne samo u materijalnom smislu, nego i za druženje ljudi, i ovom prilikom čestitam dr. Osmanagiću i timu Fondacije na svemu što su uradili proteklih godina, uz sve otpore na koje nailaze, za koje ja zaista nemam razumijevanja. Ono što mi posebno imponuje, drugi put dovodim velike grupe, prošli put nas je bilo 70, a od njih 70 četvero je bilo ranije, a danas je ovdje bilo 9 univezitetskih profesora, doktora i svi su nakon obilaska prišli da mi kažu da su došli ovamo da mene ispoštuju, a sad su mi zahvalni što su došli ovamo. Ima nešto ovdje magično što ljude veže, što ih okuplja, učini nekako ljepšim barem dok su ovdje, a doprinos dr. Osmanagića je zaista nemjerljiv. – kazao nam je gospodin Skenderagić.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 12 oktobar 2020 14:00
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved