Logo
Print this page

DR.SCI. ESAD BAJTAL U POSJETU KOMPLEKSU RAVNE

U subotu 10.oktobra gost Bosanske doline piramida i dr. Semira Osmanagića bio je dr. sci. Esad Bajtal. Dr. Bajtal je studirao, magistrirao i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri bavio se predavačkim radom, publicističkim, te uređivačkim poslovima elektronskih i printanih medija, a objavljivao je u brojnim stručnim revijama, časopisima i novinama.

- Čovjek koji dođe ovdje, došao je zato što želi da se uvjeri u nešto, da vidi ima li šta da vidi, i koliko je toga što ima vidjeti i da pokuša razumjeti ambijent i uložene energije u ono o čemu se govori, jer ovo nije objekat o kojem se ne zna, ovo je objekat nad kojim javnost bdije sa svojim upitnicima. U tom smislu ja sam vidio mnogo stvari, a impresije koje se vežu za viđeno će se sređivati u narednom periodu, te bilo kako bilo, vrijedi doći, za svakoga onoga ko ima dovoljno radoznalosti da pokuša za sebe spoznati ovo ili ono. – kazao nam je dr. Bajtal nakon što je posjetio Muzej Fondacije, te obišao Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne i jedan dio parka „Ravne 2“.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 12 oktobar 2020 14:03
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved