Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

NBA ZVIJEZDA DŽANAN MUSA U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

Jedan od naših trenutno najboljih košarkaša, mlada zvijezda NBA ekipe Bruklin Netsi, Džanan Musa, posjetio je u nedjelju 18.oktobra 2020. godine Bosansku dolinu piramida zajedno sa roditeljima i bratom. Ovo je još jedna u nizu posjeta vrhunskih sportista Visokom, a nakon što je obišao Muzej Fondacije, kao i tunele Ravne i park „Ravne 2“, uz prigodno predavanje dr. Semira Osmanagića, Džanan je bio raspoložen i da podijeli svoje impresije.

– Ovdje sam prvi put, i ovo je bilo jedno nezaboravno iskustvo i definitivno ću se ovamo vraćati ponovo. Preporučio bih svima da dođu, jer ovdje je stvarno neka druga vrsta energije i druga vrsta iskustva, za koje smatram da mi mogu pomoći u sportu, ali i općenito u privatnom životu. – kazao nam je Džanan.

Nezaobilazna tema bila je i tek završena NBA sezona koja se prvi put u historiji odigravala u jednom gradu.

– Bilo je to jedno novo iskustvo i za mene, počastvovan sam da sam bio dio toga, da sam osjetio i to igranje pred praznim tribinama. Trudio sam se da unaprijedim svoju igru, ostvarim povjerenje tima i trenera i da pokažem da sam spreman da igram u najboljoj ligi na svijetu. Sad smo dobili i novog trenera, ali još uvijek nemamo termina početka nove sezone, tako da se individualno spremam i kad dođe vrijeme povratka tada ću i praviti planove. – priča nam Musa.

Na kraju je dodao i kako će se rado odazvati pozivu u nacionalnu selekciju BiH, ukoliko sezona u NBA bude prolongirana, a poručio je i kako će postati ambasador projekta istraživanja Bosanske doline piramida. – Podržavam sve što je naše, sve što je pozitivno i ovo je jedna pozitivna priča koju ću promovirati koliko god budem u mogućnosti. – kazao nam je Džanan Musa.

Nakon obilaska Džanana su proizvodima iz svojih suvenirnica počastili i Erna i Hamza, tako da uz prelijepe utiske, Bosansku dolinu piramida napustio i sa interesantnim suvenirima.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 19 oktobar 2020 19:11

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (novembar-decembar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved