Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

UMJETNIČKI PRESS KARAVAN SA NOVINARIMA IZ SRBIJE U DVODNEVNOJ POSJETI BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

Umjetnički press karavan boravio je prethodna dva dana u Bosanskoj dolini piramida, a sa direktoricom Slavicom Hinić smo razgovarali o ovom zanimljivom karavanu, koji je u Visoko privukao novinare i umjetnike iz susjedne Srbije.

- Press karavan postoji od 2012.godine, pravimo reportaže i putopise širom Srbije, regiona, ali i dalje, a projekat smo nazvali „Od Triglava do Vardara – Od Balkana do okeana“ i ovim novinarskim poslom i zapisima spajamo različite teritorije, mi smo jedna vrsta mosta i to nam je misija. U ovoj karavani su novinari s kojima sarađujem kao dugogodišnji PR menadžer, oni su shvatili našu misiju i rado se odazovu svim našim pozivima. – priča nam gospođa Hinić.

Kroz projekat su predstavljene Srbija, Slovenija, Hrvatska i Crna Gora, a nakon BiH ostaje da se predstavi i Makedonija. Pored posjete Bosanskoj dolini piramida, u Visokom će biti snimljen i zanimljiv film.

- S nama je Borislav Petrović, autor filma „U zemlji kontrasta – Moja indijska priča“, a bit će nam drago da radimo na našem novom filmu koji će predstaviti ovaj projekat i Fondaciju, onako kako mislimo da je najbolje, da se vaša misija osvijetli i da što veći broj ljudi prihvati i priključi se ovom projektu.

Aktuelna situacija sa koronavirusom je spriječila dolazak i većeg broja novinara, a u Bosanskoj dolini piramida ovoga puta su boravili novinari „Politike“, „NIN-a“, „Glorije“, kao i RTS-a.

- Meni lično je ovo treći dolazak ovamo i čim se ponavljam znači da je ovo dobra priča. Kao i Novaka Đokovića privlače nas isti interesi, pogledi na život, mjesto odiše atmosferom ljubavi koja je satkana u samoj osnovi ovih istraživanja i bez toga ne bi mogao da opstane ovako veliki projekat. Što se tiče javnosti u Srbiji, dosta smo upoznati sa dešavanjima ovdje,posebno u posljednje vrijeme. Naravno, postoji i skepsa i to je razlog zašto smo došli sa novinarskom grupom, da rasvijetlimo iz više uglova, da se počnu brisati sve negativne konotacije i da pozitivno prevlada. – kazala nam je direktorica Press karavana, Slavica Hinić.

Zadnje ažuriranje utorak, 27 oktobar 2020 11:08

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (novembar-decembar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved