Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Svečani prijem za Dr. Osmanagića u mitropoliji Dabrobosanskoj i uručivanje zahvalnice

U četvrtak 19. novembra 2020. godine dr. Semir Osmanagić je bio gost mitropolita Dabro-bosanskog Hrizostoma u sjedištu Mitropolije u Sarajevu. Upravo na poziv mitropolita Hrizostoma i desio se ovaj prijem, a razloga je bilo mnogo, s tim da je onaj glavni bilo čišćenje pravoslavnog groblja u Sarajevu, kao i održavanje pravoslavnog groblja i crkve na Ravnama kod Visokog, akcije koje je pokrenula Fondacija, a koje su naišle na izuzetno pozitivne kritike u našoj zemlji.

U ugodnom razgovoru koji je potrajao skoro sat vremena, mitropolit Hrizostom je iskoristio priliku da se dr. Osmanagiću i lično zahvali na akcijama koje su realizirane proteklih mjeseci, a kao veliki poznavalac arheologije mitropolit je s dr. Osmanagićem razgovarao i o brojnim drugim arheološkim lokacijama u našoj zemlji, koje zaslužuju puno veću pažnju.

„ Visoko cijeneći civilizacijski i kulturološki odnos i poštovanje prema spomenicima vjere, kulture, življenja i istorije naroda na prostoru mitropolije Dabro-bosanske, a posebno za uređenje i zaštitu drevnih grobalja u Visokom i Sarajevu dodjeljujemo gospodinu prof.dr. Semiru Osmanagiću iz Sarajeva arhijerejsku gramatu zahvalnosti i poštovanja.“ – stoji u zahvalnici koju je mitropolit uručio dr. Osmanagiću na kraju ovog prijema.

Dr. Osmanagić je i ovu priliku iskoristio da se zahvali na pozivu i prijemu u mitropoliji, te da još jednom ponovi kako će Fondacija na čijem je čelu i u budućnosti nastaviti sa istim i sličnim akcijama, ali i sa brojnim drugim projektima koji ujedinjuju ljude na našim prostorima.

Na kraju posjeta dr. Osmanagić je mitropolitu Hrizostomu poklonio i svoju knjigu sa posvetom, dok je i mitropolit pored zahvalnice dr. Osmanagiću uručio i dvije zanimljive knjige, a čim vremenski uslovi budu dozvoljavali dogovorena je i posjeta mitropolita Bosanskoj dolini piramida.

Zadnje ažuriranje petak, 20 novembar 2020 09:36

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (novembar-decembar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved