Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

DONACIJA KNJIGA ZA BIBLIOTEKU UNIVERZITETSKOG KLINIČKOG CENTRA TUZLA

Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” po običaju se tokom zimskog perioda aktivira u domaćoj promociji projekta u sklopu čega se organizira donacija autorskih knjiga Dr. Osmanagića.

Zbirka pisanih djela o piramidama u BiH i širom svijeta, interesantnim arheološkim lokacijama Bliskog istoka, jakim energetskim tačkama Planete, i druge , zanimljivo su štivo za čitatelje svih uzrasta. Tako su biblioteke osnovnih i srednjih škola kao i visokoškolske i bibliotetske ustanove u Zenici, Sarajevu, Kaknju, Visokom i okolici, već bogatije za ove naslove, a cilj je da knjige dođu do svih dijelova zemlje.

Tako je na adresu Fodnacije stiglo pismo bibliotekarke i uposlenice JZU UKC Tuzla gospođe Amire Sadiković u kojem između ostalog stoji:

“... mišljenja sam da bi Vaše knjige bile rado čitane u našoj biblioteci među našim zaposlenicima pa Vas lijepo molim da mi kažete kako bih mogla dobiti knjige u tiskanom obliku jer je dokazano da će se čitatelji koji koriste “kindle” manje vjerojatno prisjetiti događaja iz neke knjige nego ljudi koji su isti roman čitali u tiskanom obliku. Stoga, želite li pomnije čitati, pratiti zaplet i prikupiti informacije, tiskane knjige su pravi izbor. Nadam se da će vaše knjige naći mjesto na policama naše biblioteke u sklopu JZU UKC Tuzla.”

Obzirom da u projektu bosanskih piramida dijelimo strast prema pisanoj riječi vrlo rado smo se odazvali i pripremili paket knjiga za ovu ustanovu.

Koordinator i geolog u Fondaciji su tokom prošlosedmične radne posjete Tuzli iskoristili priliku i uručili paket od 10 knjiga Dr. Semira na bosanskom jeziku dikretno u ruke gospođe Amire.

“Zahvaljujem Fondaciji na ovom nesebičnom gestu, time više što su knjige stigle na našu adresu. Ovo će biti veoma korisno štivo za naše uposlenike i korisnike bilbioteke, a nadamo se da ćemo ubrzo organizovati i posjetu Visokom i Bosanskoj dolini piramida.”

Zadnje ažuriranje utorak, 01 decembar 2020 09:03

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (januar-februar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved