Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

NOVOGODIŠNJA POSJETA STARIJIM VODIČIMA FONDACIJE

Iz sezone u sezonu tim Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” raste i postaje sve veći. Složan i kolegijalan kolektiv je jedna od osnova uspješnosti rada Fondacije na svim nivoima. Kroz vodičku službu prošlo je nekoliko generacija dobrih i profesionalnih vodiča.

A da Fondacija brine o svojim kako sadašnjim, tako i bivšim uposlenicima pokazala je novogodišnjom posjetom našim starijim kolegama kada su im uručeni i skromni pokloni kao znak pažnje.

Jedan od poznatijih lokalnih vodiča svakako je Nesib Šeta. Dobroćudni i uvijek raspoloženi Šeta spremno je dočekivao goste sa svih strana svijeta u periodu od 2010. do 2015. godine ispred ulaza u tunele Ravne. Stotine turista čule su interesantne priče i prezentaciju pronađenih prolaza zahvaljujući ovom čovjeku. Nesib je već nekoliko godina neaktivan u vodičkoj službi i u zasluženoj penziji sada uživa u prisustvu svojih sinova i unučića. Na novogodišnje praznike posjetio ga je koordinator Ajdin Ahmetspahić i prenio pozdrave od kolektiva Fondacije.

Zajedno sa kolegom sa piramide Sunca, Amarom Kulovićem, zatim je obišao i još uvijek aktivnog Namika Mejdiju. Namik je već 10ak godina domaćin na arheološkim sondama sjeverne strane Bosanske piramide Sunca. Svoju stručnost sa te lokacije prenio je na niz novih mlađih vodiča. Trenutno je na liječenju nakon uspješne operacije srca i ovo je bila prilika da mu se zahvalimo na dosadašnjoj saradnji i poželimo još mnogo uspješnih sezona u projektu. Namik je vedrim duhom i odličnim držanjem dokazao da energija Bosanske piramide Sunca još uvijek gori u njemu, a nadamo se da će tako biti još dugi niz godina.

Zadnje ažuriranje utorak, 05 januar 2021 19:46

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (januar-februar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved