Logo
Print this page

DR. OSMANAGIĆ GOSTOVAO U EMISIJI „ACTA“ NA TELEVIZIJI ALFA

Osnivač i direktor Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ dr. Semir Osmanagić u ponedjeljak 18.januara 2021.godine bio je gost u emisiji „Acta“ Alfa Televizije. Najviše prostora u skoro jednosatnoj emisiji bilo je posvećeno priči o piramidama u BiH, ali i cijelom svijetu, kao i o otkrićima, turističkoj sezoni, zanimljivim gostima, ali i oponentima projekta koji u srcu BiH traje već više od 15.godina.

- Ove godine, marketingom, promocijom, pozivanjem gostiju da nam dođu, ali i posjetama značajnih sportista ostvarili smo povećanje broja gostiju od 70%. Kroz godine rada i istraživanja pronašli smo brojne dokaze, dokazali da su piramide energetske mašine, da imamo unikatna otkrića u cijelom svijetu, pronašli smo šest ulaza u tunele na dva nivoa, očistili stotine i stotine metara tunela, te otkrili i potvrdili i brojna ljekovita svojstva, iako se kao Fondacija ne bavimo liječenjem. – kazao je dr. Osmanagić.

Sva pomenuta otkrića u tunelima potvrdili su i neki od najznačajnijih doktora i liječnika u našoj zemlji.

- Tuneli su izuzetno zdrava sredina, a ljepota je u tome što sve ovo o čemu pričamo možemo i da mjerimo. U studiju je recimo jako niska koncentracija negativnih jona, u gradu nešto viša, na planinama je i do šest puta viša nego u gradu, a u tunelima Ravne od 20.000 do 60.000 negativnih jona po cm3 ili u prosjetku 50 puta više koncentracije nego na planinama. – pojasnio je dr. Osmanagić mjerenja negativnih jona, ali i njihova svojstva.

U emisiji je bilo riječi i o stalnim napadima i etiketiranjima, te spominjanju dr. Osmanagića i projekta u negativnom konkekstu.

- Imamo predivnu priču tako da me etiketiranja i spominjanja u negativnom kontekstu ne dotiču. Imamo ogromno otkriće koje mijenja historiju, a posebno sam ponosan na naše područje Balkana na kojem se nalaze neka od najznačajnijih i najstarijih nalazišta na svijetu. – rekao je dr. Osmanagić.

Neizbježna tema su bile i ovogodišnje izuzetno značajne posjete, posebno najboljeg sportiste svijeta Novaka Đokovića koji je dva puta boravio u Bosanskoj dolini piramida i ostao oduševljen svime što je vidio i doživio.

- Te posjete, a nakon toga i posjete gostiju iz cijele BiH i Srbije donijele su mnogo toga dobrog i slobodno mogu reći da smo učinili više na komunikaciji i razumijevanju ljudi sa naših prostora od dijela političara za ovih skoro 30 godina. – istaknuo je dr. Osmanagić, te na kraju dodao kako se radovi na lokacijama nastavljaju i tokom sezone. Trenutno su aktuelni radovi na promjeni podgrada u tunelima, a posebno je interesantno kako i tokom zimskih mjeseci Bosansku dolinu piramida nastavljaju da posjećuju brojni gosti.

Zadnje ažuriranje utorak, 19 januar 2021 07:59
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved