Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

DVEDESETAK UČESNIKA NA PROGRAMU “PUNI MJESEC”

Kako je i najavljeno na našoj oficijelnoj stranici, subotnji dan je iskorišten za realizaciju programa povodom poslednjeg zimskog punog Mjeseca.

Iako vremenski uslovi nisu bili najbolji,u popodnevnim satima nakon programa u parku Ravne 2, pred tunelima Ravne okupilo se više od 20 gostiju iz različitih dijelova BiH. Goste je pozdravio Dr. Osmanagić, a nakon toga vođenje je preuzeo koordinator Ajdin i grupu poveo u duboku unutrašnjost tunela. Jedna od velikih prostorija na Meditacijskoj ruti br.2 savršeno je poslužila svrsi. Vođenom meditacijom svi su se fokusirali na unutrašnje procese pokušavajući na trenutak ignorisati sva vanjska osjetila, a pomogla je i potpuna deprivacija svih čula, jedino moguća upravo u tunelima.

Meditacijskom procesu pridružio se član HUESE i saradnik Fondacije Ilcho NIkolovski, koji je svojim višegodišnjim meditativnim iskustvom upotpunio doživljaj. Fokus je bio i na otpuštanju teških i zamornih tereta prošlosti koji nas muče i na koje trošimo velike količine energije, a umjesto toga koncentracija na sadašnjost i preuzmemanje kontrole nad sobom.

Nakon meditacije i opuštanja, odlučeno je da se i pored jakog vjetra i oblačnog neba, isplati popeti na sami vrh najveće i najstarije piramide na svijetu.

Tako je desetak gostiju, koji su za ovu priliku stigli iz Modriče, Banja Luke, Zenice, Sarajeva i Lukavice, imalo priliku saslušati prezentaciju o Bosanskoj dolini piramida, čuti zanimljivu priču o imenima svih struktura u njoj, vidjeti ih sve ponaosob kao i ostatak prelijepog krajolika koji seže daleko do veličanstvenih bosanskih planina,  saznati ponešto o srednjevjekovnom periodu i Bosanskom kraljevstvu te se fokusirati na intenzivne energije EM zrake sa samog središta vrha piramide i punog Mjeseca. Iako se Mjesec krio iza oblaka nije bilo teško osjetiti njegove energije.

Uspješnim spustom nazad do platoa piramide završeno je druženje i ujedno najavljeno novo u martu, a svi su se složili da će rado prisustvovati ovakvim programima i slijedeći put.

Zadnje ažuriranje srijeda, 03 mart 2021 14:19

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 18:00 (april - maj)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved