Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

REDOVNA OBUKA O ZAŠTITI NA RADU I ZAŠTITI OD POŽARA ZA UPOSLENIKE FONDACIJE

U utorak 2.marta 2021.godine u Multimedijalnoj dvorani parka „Ravne 2“ održana je redovna obuka za zaštitu na radu i zaštitu od požara za uposlenike Fondacije. I ovoga puta, kao i ranijih godina, obuka je upriličena u saradnji sa poznatom visočkom kompanijom „Firing“, koja se duže od 25 godina bavi ovim poslovima, te su i generalni zastupnici određenih svjetskih brendova za vatrogasnu i hidrauličnu opremu. Praktični dio obuke i testove zajedno s uposlenicima je prošao Jusuf Burić iz „Firinga“.

U sklopu obuke odrađen je teoretski dio, a nakon  toga i praktični dio, što je zakonska obaveza. Ovom prilikom uposlenici su radili test Zakona o zaštiti na radu i Zakona o zaštiti od požara, a nakon toga upriličena je i praktična obuka, odnosno korištenje samih vatrogasnih aparata, koje je proveo Benjamin Džafo, također iz kompanije „Firing“.

Bitno je pomenuti kako svi radnici zaista ispunjavaju uslove koji se traže, zaštitna oprema se koristi na svim mjestima gdje je i naloženo njeno korištenje, dok i svi posjetioci prilikom ulaska u tunele i na određene lokacije, nose također zaštitnu opremu i pridržavaju se svih uslova koji su neophodni za siguran rad, ali i sigurne posjete.

Zadnje ažuriranje srijeda, 03 mart 2021 17:37

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 18:00 (april - maj)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved