Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PROMOCIJA BOSANSKIH PIRAMIDA U BANJA LUCI

U vremenu restrikcija i ograničenog kretanja te zabrane ulaska u strane zemlje, turizam se konačno okrenuo prema domaćim potencijalima. Tako smo svjedoci povećanih posjeta lokalnim turističkim kapacitetima za koje mnogi nisu ni znali da postoje u njihovom “vlastitom dvorištu”.

Tako je tokom prethodne godine u Bosansku dolinu piramida došao rekordan broj Bosanaca i Hercegovaca iz svih dijelova države. Jedno od najinteresantnijih tržišta svakako je sjeverozapadni dio BiH. Krajina, iako i sama bogata neprikosnovnenim kulturnim i prirodnim ljepotama, svakim danom je više zainteresirana za projekat bosanskih piramida u Visokom pa nam tako gosti iz ovih gradova stižu gotovo svakodnevno.

U dvodnenoj posjeti najvećem gradu u Krajini i jednom od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini, Banja Luci, ovih dana bio je koordinator projekta Ajdin Ahmetspahić. On je priliku iskoristio za promociju i obilazak najvećih turističkih agencija u ovom gradu. Tako je deset banjalučkih firmi koje se bave domaćim turizmom imalo priliku dobiti na poklon autorsku knjigu Dr. Osmanagića “Sve piramide svijeta i Bosanska piramida Sunca”, kao najsveobuhvatniju i najsadržajniju literaturu o hronologiji istraživanja bosanske doline piramida.

Uz knjigu radnicima agencija predati su i prijedlozi za organizaciju jednodnevnih i poludnevnih izleta u Visoko, a koji bi mogli zanimati njihove klijente, te kontakt informacije za sve daljnje dogovore.

Promocija je itekako urodila plodom pa se već u nedjelju očekuju prve organizirane grupe turista iz agencija koje do sada nisu imale Visoko u ponudi, a veliko interesovanje kao i gostoprimstvo koje su pokazali, dokazuju koliko poštovanje i kredibilitet bosanske piramide i Dr.Osmanagić imaju kod turističkih radnika.

Radujemo se posjetama i želimo dobrodošlicu svim našim gostima u Kompleks Ravne, jedini otočić slobode u sumornoj realnosti straha i ograničavanja. Arheološke lokacije su otvorene svaki dan od 9 do 17 sati i nije potrebna prethodna najava.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 07 mart 2021 09:06

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 18:00 (april - maj)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved