Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

U PRVOM KVARTALU ZNAČAJNE POSJETE GOSTIJU IZ BIH, ALI I SRBIJE I ZEMALJA REGIJE

Ako je suditi po posjetama u prva tri mjeseca 2021.godine, u Bosanskoj dolini piramida se očekuje još jedna rekordna sezona. Naime, tokom prva tri mjeseca Visoko je posjetilo oko 12.000 turista, što je itekako dobar znak za nadolazeću sezonu.

– Imunitet je ključna riječ i upravo ono što pružamo našim posjetiocima. 2019.godine imali smo oko 50.000 gostiju, a prošle godine 85.000 što je bila rekordna sezona u posljednjih 14-15 godina. Početak ove godine daje nam zapravo da se nadamo još jednoj rekordnoj sezoni, i ako se nastavi s ovim trendom, posebno kada uđemo u glavni dio sezone, očekujemo da ove godine dođemo i do 100.000 posjetilaca i oborimo ponovo rekord. – priča nam dr. Semir Osmanagić, kojeg smo s radnicima sreli u parku „Ravne 2“.

Iako nije udarni dio sezone, ekipa Fondacije uveliko radi na proširenju i pravljenju novih sadržaja, kao i obnovi i uređenju infrastrukture, očekujući nove turiste.

– Kao što sam i rekao, ključna riječ ove godine će biti imunitet, pa smo i sadržaje u parku i svoje lokacije podredili tom značajnom segmentu. U parku imamo pet izvora netretirane, čiste vode, bez bilo kakvih dodataka i otrova, u Kompleksu Ravne imamo restorane zdrave hrane i sokova, napravili smo i stazu za šetnju kroz crnogoričnu šumu, a od ovog proljeća naši posjetioci uživaju u sunčanju u parku „Ravne 2“, te time organizam nadopunjuju vitaminom D, a sve pomenuto je jako bitno za podizanje imuniteta. Ovo je idealan prostor da se ponovo vratimo prirodi i zaboravimo na stresnu atmosferu koja nas očekuje u gradovima. – pojasnio nam je dr. Osmanagić.

I dok se u Fondaciji vrijedno pripremaju za glavni dio nove sezone, dr. Osmanagić nam je kazao kako je Bosansku dolinu piramida u prva tri mjeseca ove godine posjetilo oko 85% gostiju iz naše zemlje, nakon njih na drugom mjestu su gosti iz Srbije, a zabilježene su posjete i iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Češke.

Zadnje ažuriranje petak, 09 april 2021 14:54

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i +387 (0)33 259 935


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved