Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

USKORO VELIKA AKCIJA SADNJE CVIJEĆA

Uređenje arheoloških lokacija u Bosanskoj dolini piramida je svakodnevno, a sve s ciljem da lokacije tokom sezone budu spremne za dolaske gostiju, ali i njihov ugodan boravak. Posebna pažnja se usmjerava na uređenje Arheološko-turističkog parka „Ravne 2“ koji je kroz nekoliko godina od otvorenja, postao i jedna od najposjećenijih destinacija, kako za domaće, tako i strane goste. Ovih dana traju pripreme za sadnju cvijeća, ali i završetak radova na instalacijama u parku, nakon kojih će park dobiti još ljepši izgled i postati još atraktivniji.

– U toku su redovni radovi na održavanju parka, puteva koje imamo, a uskoro planiramo i veliku akciju sadnje, rasadničkog materijala, cvijeća, trajnica i sezonskog cvijeća, koje će naći svoj dom u našem parku. – priča nam Azra Ohran Zubić, programska direktorica parka „Ravne 2“.

– Nadamo se da ćemo sa ljepšim vremenom i boljom situacijom ponovo moći da se vratimo svojim redovnim programskim sadržajima, po kojima smo prepoznatljivi i zbog kojih smo i postali kulturna oaza Balkana – kazala nam je Azra Ohran Zubić.

 

Zadnje ažuriranje srijeda, 14 april 2021 15:21

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved