Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

DR. OSMANAGIĆ NA ROĐENDAN OTKRIĆA PIRAMIDA GOSTOVAO NA „O KANAL“ TELEVIZIJI

Pronalazač bosanskih piramida, direktor i osnivač Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ dr. Semir Osmanagić u srijedu 14.aprila bio je gost u programu O Kanala. U emisiji „Sunčano jutro“ tema su bile bosanske piramide, a interesantno je da se ovo gostovanje dogodilo upravo u dane kada su piramide u Bosni i Hercegovini otkrivene.

U ugodnom, skoro dvadesetominutnom gostovanju, dr. Osmanagić je govorio o otkriću prvih europskih piramida, piramida u našoj zemlji, ali je i svim gledaocima pokušao objasniti samu svrhu izgradnje piramida u svijetu, kojih danas ima na stotine, a s druge strane se govori samo o piramidama u Egiptu i Meksiku.

- Danas piramide predstavljaju kao grobnice, a koncept energije u svijetu je baziran na prljavoj industriji, nuklearnoj, petrohemijskoj, dakle skupoj, prljavoj i limitiranoj industriji. Nekada, graditelji piramida su njihovom gradnjom dobijali energiju za komunikaciju, unapređenje zdravlja, imunitet…dakle, njihov koncept, koncept piramida je bila čista, besplatna energija u neograničenim količinima. – pojasnio je dr. Osmanagić svrhu piramida.

Naravno, najviše priče je bilo o bosanskim piramidama, radovima u Bosanskoj dolini piramida, istraživanjima koja traju već 16 godina, ali i tome šta je otkriće piramida u BiH donijelo našoj zemlji, a šta je BiH učinila za razvoj projekta.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 15 april 2021 10:18

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved