Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

DJEVOJKE IZ TURSKE VOLONTIRAJU U PARKU „RAVNE 2“

Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ i Udruženje „Mladi volonteri“ iz Visokog već nekoliko godina imaju odličnu saradnju, a zahvaljujući toj saradnji neki od volontera ovog udruženja pomažu i u radu Fondacije. Tokom akcije sadnje cvijeća u parku „Ravne 2“ koja je aktuelna ovih dana, u radovima pomažu i dvije simpatične djevojke iz Turske, Asli i Eda.

- U Visoko smo doputovale iz Turske, ja sam iz Ankare, a prijateljica Eda je iz Sive, i tu smo u sklopu projekta kratkoročnog volontiranja preko udruženja „Mladi volonteri“. Ovdje ćemo boraviti dva mjeseca, zadaci su rad u Javnoj kuhinji, zatim rad u kancelariji udruženja, ali evo imale smo sreću da volonterski pomognemo i radove na lokacijama Fondacije, tačnije u predivnom parku „Ravne 2“. – priča nam Asli.

Iako im je ovo prvi boravak u Bosni i Hercegovini, Asli nam kaže da je znala za otkriće prvih europskih piramida i da itekako vjeruje u svu tu priču, posebno nakon što je imala priliku i da dođe u Visoko.

- Utisci su predivni, i ranije sam imala priliku da slušam o ovim otkrićima i zaista vjerujem u ovu priču i projekat i oduševljena sam. Dopada mi se i Visoko, prelijep je gradić, a kroz ovaj boravak smo uspjele upoznati i mnogo prijatelja, tako da se radujem i narednom mjesecu koji ćemo provesti ovdje. – kazala nam je Asli.

Zadnje ažuriranje srijeda, 28 april 2021 10:47

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved