Logo
Print this page

JAPANKA I BRITANAC ODUŠEVLJENI TUNELIMA I PIRAMIDOM SUNCA

Projekat istraživanja bosanskih piramida u Visoko je proteklih godina doveo na hiljade gostiju iz cijelog svijeta, dok je protekla godina obilježena domaćim, te gostima iz zemalja regije, najviše iz Srbije. Ipak, i strani gosti se pomalo vraćaju u Bosansku dolinu piramida, a u četvrtak smo na najvećoj piramidi na svijetu, Bosanskoj piramidi Sunca, sreli i interesantne goste, Juliana iz Britanije i Yasko iz Japana.

- Ja sam Britanac koji živi i radi u Sarajevu i već neko vrijeme sam imao namjeru da dođem ovamo u obilazak, a i mnogo toga sam vidio i pročitao, te znao o ovim lokacijama. Danas smo prolazili pored Visokog i odlučili se da svratimo i posjetimo tunele Ravne i Piramidu Sunca. – priča nam Julian.

Kažu kako im se jako dopao obilazak tunela, a ostali su oduševljeni i nakon obilaska i prezentacije na Bosanskoj piramidi Sunca.

- Interesantna je priča i sa naučne strane. U tunelima je nekako atmosfera drugačija, vazduh je poseban, onda svi ti fenomeni, elektromagnetizam, energije, te sve pogodnosti koje postoje za ljudsko tijelo i zdravlje. S druge strane, nakon obilaska Piramide Sunca postavljaju se brojna pitanja, kako je izgrađeno prije toliko hiljada godina, kako je i zašto napravljena piramida, a veoma su interesantne i iskopine koje smo vidjeli, sami betonski blokovi, ali i kristal koji se nalazi u njima. – kazao nam je Julian.

Kako nam je ispričao, često je prolazio pored Visokog i uvijek mu je pažnju privlačilo uzvišenje iznad Visokog, Bosanska piramida Sunca, i na kraju je uspio da dođe, te sve na licu mjesta i vidi i doživi.

jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved