Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

GOSTI IZ CRNE GORE MEĐU POSJETIOCIMA KOMPLEKSA RAVNE ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE

Među gostima koji su se odlučili prvomajske praznike i produženi vikend provesti u Bosanskoj dolini piramida,ove nedjelje sreli smo i goste iz Crne Gore, tačnije sa Cetinja. Dr. Nikola Radunović je u Visoko doputovao namjenski, kako kaže na 2-3 dana, da bi obišao cijeli kompleks.

-          Ovdje smo evo drugi dan, planirali smo ostati ukupno dva dana, ali smo produžili što dovoljno govori da nam se sviđa energija, i ljudi, i prostora. Obišli smo tunele Ravne, predivni park “Ravne 2”, ali i Bosansku piramidu Sunca, i ostalo nam je još ponešto za obići. – priča nam Nikola.

Ovo mu je prvi posjet Bosanskoj dolini piramida, odavno prati svu priču o istraživanjima i smatra ovaj projekat izuzetno bitnim.

-          Fenomenalno je biti ovdje. Pratim sve što se piše, sve komentare, a i sam se bavim naukom i kad se sve pogleda, žao mi je što ne postoji malo veća podrška, posebno inostrana, inostrane javnosti, da se sve ovo malo ubrza, da se brže dođe do krajnjeg cilja i da se sklopi jedna veća i kompletnija slika. – kazao nam je Nikola, te na kraju dodao kako se raduje što je imao priliku doći ovamo, i da planira i nove dolaske.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 03 maj 2021 06:28

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved