Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

SLOVENCI, NAKON VIŠE OD GODINE PAUZE: ‘OVO JE OAZA SREĆE!’

Praznični vikend u Bosansku dolinu piramida je doveo ljude iz skoro svih zemalja regije, a bilo je jako interesantno sresti i goste iz Slovenije, koji su ranijih godina bili redovni gosti.

-          U Bosansku dolinu piramida i na ove predivne lokacije dolazimo već pet-šest godina, a ono što nismo mogli ni sanjati, desilo nam se svima prošle godine, kada smo ostali uskraćeni za dolazak ovamo, ali i za bilo kakve izlaske iz naše zemlje, tako da smo jedva čekali da se malo mjere ublaže i evo prvi izlazak iz Slovenije nakon početka pandemije, bio je u Bosnu i Hercegovinu i naravno u dolinu piramida. – pričaju nam Slovenci, dobro znani prijatelji koje nažalost ne smijemo predstaviti punim imenima.

-          Upravo i naš povratak u Sloveniju nakon ovog produženog vikenda može biti malo problematičan, pa iz tog razloga je najbolje ne predstaviti se i sačekati neka bolja vremena koja će nam sigurno doći. – pojašnjavaju nam simpatični Slovenci.

Kako su primijetili, sve mjere koje su važile i bile na snazi širom svijeta, ipak nisu uspjele zaustaviti niti usporiti projekta u Bosanskoj dolini piramida.

-          Ovdje je kao i prethodnih godina. Svaki dolazak otkriva nešto novo, svaki put se pojave neki novi sadržaji, neke nove instalacije, pa je tako bilo i ovoga puta i nakon duže od godinu dana odsustva iz Bosanske doline piramida, sretni smo da smo ovdje zatekli ovako pozitivne ljude, da su naši dragi vodiči i dalje pozitivni i nasmijani, i sretni smo da jedna ovakva oaza sreće postoji ovdje na ovim našim prostorima. – kazali su nam gosti iz Slovenije.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 03 maj 2021 06:44

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved