Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

DR. OSMANAGIĆ U PROGRAMU TELEVIZIJE „NOVA S“ – NOVAK JE U SRCE BIH DOŠAO PO ENERGIJE BOSANSKI PIRAMIDA

Javnost u Srbiji, nakon treće posjete najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, ponovo s punom pažnjom prati projekat istraživanja Bosanske doline piramida. U ponedjeljak, 10.maja 2021.godine, osnivač i direktor Fondacije dr. Semir Osmanagić, bio je gost emisije „Među nama“, jedne od najpopularnijih televizija u Srbiji „Nova S“.

Šta to privlači ljude Visočici, mjestu u BiH poznatom po piramidama, čak je i Novak Đoković na tom mjestu pronašao mir, i to je bio trenutak kada smo svi čuli za piramide, a on je sada posjetio i tunele u koje niko nije kročio 5.000 godina. Novak je ponovo bio u Visokom, prije toga je dolazio dva puta, šta je sad htio da vidi, šta ga je sada privuklo?

- Došao je u srce BiH po energije bosanskih piramida i prahistorijskih tunela. Piramide su, a mi smo to prvi u svijetu dokazali, pojačivači prirodnih energija. Ispod Bosanske piramide Sunca je željezna ploča, ona generiše elektromagnetizam, piramida je pojačava, ispod piramida u Bosni imamo podzemne vodene tokove, voda kada se kreće oslobađa negativne jone, koji su vrlo blagotvorni za naše zdravlje, a piramida povećava koncentraciju negativnih jona. Vrijednosti koje mjerimo su 30 do 50 puta veće nego na Jahorini, Igmanu, Bjelašnici… - pojasnio je dr. Osmanagić.

Šta osjeti čovjek kada dođe na piramidu, kada uđe u tunele? – bilo je pitanje voditeljice.

- Tuneli i piramide su stari 30.000 godina, a Novak i ja smo ušli u jedan tunel koji nije otvoren za posjetioce, koji je ispunjen netretiranom, kristalno čistom vodom, koja je tu desetinama hiljada godina, i kada uđete u tunele osjetite savršen mir. Imamo odsustvo svih loših zračenja. – kazao je dr. Osmanagić.

Na kraju je voditeljica pitala o značaju Novakovih posjeta za popularizaciju priče o piramidama i posjetama gostiju.

- Ovaj projekat traje već 16 godina, do sada smo imali stotine hiljada posjetilaca iz cijelog svijeta, preko 3.500 volontera, šest međunarodnih konferencija. Međutim, dolazak Novaka prošle godine u vrijeme pandemije, doveo je do velikog interesa javnosti, osobito u Srbiji i RS-u. Lani smo imali rekordnu godinu, a dolazili su nam prije svega ljudi iz cijele BiH, Srbije, ali i Makedonije, Crne Gore, nešto malo i Hrvatske. Mi smo našim gostoprimstvom i divnim arheološkim lokacijama, doprinijeli izvanrednom razumijevanju, komunikaciji i saradnji među ljudima. – zaključio je gostovanje u programu „Nova S“, dr. Osmanagić.

Zadnje ažuriranje utorak, 11 maj 2021 10:58

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i +387 (0)33 259 935


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved