Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

NA PUT OKO SVIJETA BICIKLOM PREKO VISOKOG

U 16 godina, koliko već traje projekat istraživanja Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, imali smo priliku vidjeti i upoznati mnoge interesantne ljude.

Od onih koji putuju stopom, autobusom, kombijima i kamp kućicama do onih koji dolaze iz egzotičnih zemalja putujući motorima, pješke ili... biciklom.

Tako smo ovih dana zatekli mladi par iz Francuske, Cesara i Marianne, koji je prije 2 mjeseca krenuo na daleki put.

“Plan nam je da “dopedalamo” do Bliskog Istoka. Ukoliko opšta društvena situacija do tada bude dobra, nastavit ćemo preko Azije sve do Japana. Imamo 12 mjeseci za to. Ako ne, vidjet ćemo šta dalje.”, rekao nam je ovaj nasmijani par.

Na pitanje otkud u Visokom na putu iz Francuske do Japana Cesar kaže: “Tokom našeg putovanja kroz Austriju i Hrvatsku na nekoliko mjesta čuli smo za bosanske piramide. Svi su nam savjetovali da obavezno dođemo u posjetu. Naravno da su nam se svidjela iskustva koja su nam prenijeli pa smo malo promjenili rutu i preko Splita došli ovdje. Bili smo u tunelima i u parku Ravne 2, a sada idemo i na piramidu Sunca. Nimalo nam nije žao što smo morali voziti duže jer ovo što smo vidjeli i doživjeli u tunelima ostavilo nas je bez teksta. Odlični ste domaćini, a ovaj projekat je nešto zbog čega bismo se ponovo vratili u budućnosti.”

Cesar i Marianne nastavljaju svoj put na dvosjedalnom biciklu preko Crne Gore, Albanije, Grčke i Turske, a mi im želimo sretan put i udoban sic!

Zadnje ažuriranje četvrtak, 13 maj 2021 17:32

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i +387 (0)33 259 935


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved