Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

„PRVA TV“ U VISOKOM SNIMALA PRILOG „NOLETOVIM STOPAMA“

Autentične i zanimljive priče su ono po čemu je poznata izuzetno gledana emisija srbijanske „Prve TV“ „Exploziv“. A upravo je ekipa ove emisije, novinarka Lena Sladojević i kamerman Željko Savić, boravila u utorak 18. maja 2021. godine u Bosanskoj dolini piramida. Ovamo su došli po još jednu autentičnu i zanimljivu priču, priču o bosanskim piramidama, ali i Novaku Đokoviću, koji upravo zbog bosanskih piramida već tri puta pohodi Visoko.

- U okviru naše emisije emitovat ćemo prilog Noletovim stopama, s obzirom da je obišao bosanske piramide već tri puta zajedno sa dr. Semirom Osmanagićem. I mi smo imali priliku obići dio ovog velikog kompleksa i ostali smo bez riječi. Mogu vam iskreno reći da nisam očekivala sve ovo, ovo je nepregledno prostranstvo, park je nestvaran, ima toliko sadržaja, a i piramide također. Ovdje je mnogo toga za vidjeti i definitivno mislim da ovamo treba doći, provesti nekoliko dana, jer se za jedan dan teško može sve obići – kazala nam je novinarka Lena Sladojević.

Interesovalo nas je i koliko je priča o piramidama u BiH zastupljena u najvećim srbijanskim medijima.

- Priča je mnogo zastupljena zahvaljujući dr. Osmanagiću. Svako ko je objektivan može da dođe ovdje, da savije razmišljanje o piramidama. Ja sam prije ovog poslovnog dolaska dogovarala dolazak s prijateljima, još smo u fazi dogovora i svakako ću i privatno da dođem i obiđem sve ove interesantne lokacije – kazala nam je novinarka „Prve TV“ Lena Sladojević. Emisija „Exploziv“ u kojoj će se naći i prilog iz Visokog bit će emitirana u programu ove izuzetno gledane televizije u narednim danima.

Zadnje ažuriranje srijeda, 19 maj 2021 10:49

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved