Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ŽENSKA ODBOJKAŠKA REPREZENTACIJA BIH NAPUNILA BATERIJE U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

U ponedjeljak 7.juna 2021.godine u posjeti Bosanskoj dolini piramida boravila je ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, djevojke koje su već skoro mjesec dana na okupu, te koje su postigle historijske rezultate, plasman na Europsko prvenstvo, te na Final Four Srebrene lige. Domaćin je bio dr. Semir Osmanagić, a nakon obilaska Muzeja Fondacije, tunela Ravne i kratkog obilaska parka „Ravne 2“, djevojke, kao i članovi stručnom štaba su bili prezadovoljni viđenim.

- Velika čast i zadovoljstvo nam je da smo boravili u ovom prelijepom ambijentu, a moram priznati da se pozitivna energija osjeti od samog dolaska. Bilo nam je užitak doći i odmoriti se od treninga koje svakodnevno imamo, te se riješiti stresa koji je mnogo manji nego prije dolaska. Svima koji imaju vremena preporučujem da dođu ovamo i da osjete sve ovo, a posebno sportistima, znamo kakvi su naporni treninzi i preporuka je da dođu u pauzama i odmore se. Evo stigli smo prije početka Final Foura Srebrene lige, a nadam se da ćemo ponovo doći u julu kada počinjemo s priprema za Europsko prvenstvo koje nam je jako bitno i definitivno će nam trebati energije. – kazala nam je kapitenica ženske odbojkaške reprezentacije BiH, Edina Begić.

U stručnom timu mnogo je mladih i novih ljudi, ali i kvalitetnih stručnih osoba, a među njima je i terapeut reprezentacije, Italijan Davide Espinelli.

- Ovo je predivno mjesto, izuzetno dobro da se čovjek napuni neophodnom energijom. Jako je važno i za sportiste, za obnovu tijela i duha. Bilo je ovo jedno prelijepo iskustvo. – kazao nam je Davide.

Nakon obilaska Kompleksa Ravne, a prije polaska i povratka treninzima i pripremama za predstojeći Final Four, kapitenica Edina Begić je u ime reprezentacije dr. Osmanagiću uručila odbojkašku loptu s potpisima svih igračica, a dr. Osmanagić je zaželio mnogo sreće u predstojećim sportskim izazovima.

Zadnje ažuriranje utorak, 08 juni 2021 18:23

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i +387 (0)33 259 935


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved