Logo
Print this page

NOVAK ĐOKOVIĆ PREDLOŽEN ZA POČASNOG GRAĐANINA VISOKOG

Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" i osnivač dr. Semir Osmanagić predložili su najboljeg tenisera na svijetu Novaka Đokovića za Povelju počasnog građanina Visokog.

- Grad Visoko će 29.augusta na Dan grada donijeti odluku o priznanjima najzaslužnijim građanima Visokog i onima koji promovišu Visoko u BiH i širom svijeta. Fondacija je uputila prijedlog Komisiji za dodjelu priznanja da ove godine za Počasnog građanina Visokog proglasi Novaka Đokovića, a nakon konsultacija sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem, koji je također obavio konsultacije u Gradskom vijeću. Ovaj prijedlog, po meni, zaslužuje svaku pažnju, jer gospodin Novak Đoković je najbolji teniser svijeta svih vremena, jedan od najboljih sportista svih vremena i on je sa svoja tri dolaska u Visoko, u posjete bosanskim piramidama, tunelima Ravne i našem prelijepom parku „Ravne 2“, učinio jako puno na jednoj pozitivnoj afirmaciji grada. Zahvaljujući njemu za Visoko se čulo ne samo ovdje među našim južnoslavenskim državama, već i širom svijeta. – izjavio je dr. Osmanagić u intervjuu Nevenu Krajišniku.

Kompletan razgovor sa dr. Osmanagićem pogledajte na Youtube kanalu Nevena Krajišnika, na linku: 

Related Video

Zadnje ažuriranje srijeda, 16 juni 2021 10:23
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved