Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

DR. OSMANAGIĆ U „PRESSINGU“ NA N1 TELEVIZIJI – NAUKA NIJE TU DA BRANI NEČIJE POZICIJE NEGO DONOSI NOVA ARGUMENTOVANA ZNANJA

Dr. Semir Osmanagić je u srijedu 16. juna 2021. bio gost emisije „Pressing“ koju vodi i uređuje Amir Zukić, na N1 televiziji.

"Nauka nije tu da brani nečije pozicije nego donosi nova argumentovana znanja. Postavite hipotezu, započnete proces istraživanja, donosite zaključke i onda slijedi nezavisna međunarodna naučna verifikacija", kazao je u Pressingu istraživač i direktor Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“.

Arheolozi govore da se tu nalaze rudnici, nikako piramide. Neki kažu da su te tvrdnje “apsurdne”?

“Džaba čitate komentare ljudi koji nikada nisu došli na piramide. Bio nam je trostruki doktor arheologije Nabil Swelim iz Egipta i radio izvještaj u kojem kaže da je Bosanska piramida Sunca najveća i od ogromne važnosti za čovječanstvo. Drugi doktor nauka J.J. Hurtak iz SAD je bio ovdje i rekao da egiptologija mora promijeniti zvanične stavove. Profesor Korotkov iz St. Peterburga je dao izjavu da je ovo otkriće u rangu otkrića piramida Maya“, kazao je Osmanagić i dodao:

“Imali smo šest međunarodnih naučnih konferencija o bosanskim piramidama na kojima je bilo potvrđeno njihovo postojanje i starost. To je nauka, a ne izjave domaćih kabinetskih stručnjaka. Niko od njih nije nikad ništa napisao o piramidama, osim Imamovića on je nešto malo”, dodao je pojašnjavajući teoriju o postojanju piramida.

Ko je gradio piramide?

“Piramide je gradila vrlo napredna civilizacija koja je znala manevrisati velikim količinama materijala i upotrebljavati tehnologiju. Ko je gradio Machu Piccu, egipatske piramide? Onog momenta kad nađemo ploču na kojoj piše ko je gradio piramide u BiH, onda ćemo znati i taj odgovor”.

Da li je BiH imala svoje faraone?

“Ne. To je bila napredna civilizacija, prije 29.000 godina. Kada pitate: Ko? Neko ko je imao građevinsko znanje bolje nego mi danas.

“Moje obrazovanje traje 30 godina. Deset godina visokoškolskog obrazovanja. Doktorat, 18 knjiga o drevnim civilizacijama. Nema čovjeka koji je obišao i istraživao više lokacija piramida na svijetu. Ta pitanja “Da li je ovo fantazija” su na nivou 2005. godine, sada je 2021. Iza nas je 400.000 sati istraživanja, 28 laboratorijskih datiranja. Sve su te analize dostupne javnosti. Šest piramida imamo u Visokom. Istraživali smo brdo Vis kod Kalesije, u blizini Vogošće jedno konsuno brdo, ali nisu vještačke građevine“.

Kompletno gostovanje dr. Osmanagića u emisiji „Pressing“ pogledajte na linku:

Related Video

Zadnje ažuriranje četvrtak, 17 juni 2021 16:45

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i +387 (0)33 259 935


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved