Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

DR. OSMANAGIĆ GOSTOVAO U EMISIJI “KONAČNO PETAK” NA BHT

Osnivač i direktor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” dr. Semir Osmanagić gostovao je u petak 25.juna ponovo u programu državne bosanskohercegovačke televizije (BHT), a ovoga puta bio je gost revijalne emisije “Konačno petak”.

“On je guru bosanskih piramida, naučnik, istraživač, autor, čovjek koji je u fokusu bosanskohercegovačke, regionalne, ali i svjetske javnosti ovih dana, mjeseci, ali i godina, dr. Semir Osmanagić” – predstavila je u svojoj emisiji pronalazača bosanskih piramida Maja Miralem.

Kroz gostovanje u ovoj izuzetnoj gledanoj emisiji dr. Osmanagić je još jednom predstavio projekat istraživanja Bosanske doline piramida, govorio je o posjetama Novaka Đokovića, ali i brojnih drugih sportista i javnih ličnosti, o rekordnoj protekloj sezoni, razvoju turizma u Visokom, ali i brojnim drugim temama.

U jeku pandemije koronavirusa istraživač Semir Osmanagić i njegova ekipa u Visokom su ugostili tenisera Novaka Đokovića. - U prošloj godini, kada je turizam u svijetu pao za 80 posto u Visokom smo imali rekordnu godinu i 70 posto više posjetilaca, - kazao je Semir Osmanagić gostujući u emisiji “Konačno petak”.

Osmanagić je istaknuo, da su Đokovićeve tri posjete dolini piramida u Visokom u posljednjih godinu dana, izazvale veliku reakciju svjetskih medija.

“On voli stvari kao što su nutricionizam, drevnu historiju, meditaciju, duhovnost. Kada bi svi drugi odustali Đoković vjeruje u sebe i zato pravi zaokrete. To je ono što mnogima nedostaje”, kazao je Osmanagić.

Prema njegovim riječima, 30 vodiča kroz tunele piramida nije oboljelo od virusa korona, a Visokom je neophodno malo više turističke infrastrukture.

Ovim gostovanjem u program državne BHT nastavljena je i medijska promocija projekta, koja kao i turistički i arheološki dio, traje 12 mjeseci u godini.

Gostovanje dr. Osmanagića pogledajte na linku: https://www.youtube.com/watch?v=-M1MXKGy0HE od 5:45 minuta do 26:10 minute.

Related Video

Zadnje ažuriranje nedjelja, 27 juni 2021 09:22

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i +387 (0)33 259 935


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved