Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Holivudski glumac i visočki zet s porodicom posjetio Park Ravne

Glumiti rame uz rame s velikim zvijezdama i oskarovcima, neostvareni je san mnogih bh. umjetnika. Za ovog uspješnog Bosanca prvi put se čulo kada je osvojio nagradu Emi za najbolju sporednu ulogu u megapopularnoj seriji “Momci s Madisona”.
Ulogama u „General Hospitalu”, najtrajnijoj američkoj seriji, koja se snima od daleke 1963. godine, te serijama “New Girl” i “Mad Man”, a potom u filmovima “Hemingway and Gellhorn” s Nicole Kidman i “Fury” s Bradom Pittom – Edin Gali je postao poznat i ovdašnjoj javnosti.

Edin Gali rođen je kao Edin Galijašević u Velikoj Kladuši 1987. godine. Oženjen je Semirom Gali, manekenkom iz Visokog, s kojom ima dvoje djece, sina i kćerku. 

Semira Hadžimehmedagić je pred odbranom doktorata na elektroinženjerskom fakultetu u Los Angelesu., a posebno treba naglasiti da u indeksu ima sve DESETKE. Prošlog ljeta dobila scholarship za NASA-u, tako da je završila kod njih Aerospace Scholars program. U svemiru kruži satelit na kojem je i njeno ime.
Galijeva supruga Semira također se pojavljuje u jednoj sceni u njegovom posljednjem filmu “The Madness Within”.

Odmor u BiH su iskoristili za posjetu Parku Ravne, a dr. Semir Osmangić im je domaćinski prezntirao cjelokupni projekt na čijem je čelu. Dojmove ćemo vam prenijeti kroz “Semirovih pet pitanja” kad budu objevljeni.

VIŠE >>>

Zadnje ažuriranje utorak, 06 juli 2021 19:25

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i +387 (0)33 259 935


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved