Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

JAKUBA ODUŠEVILA NEVJEROVATNA ENERGIJA PIRAMIDE SUNCE I ZADRŽALA U VISOKOM

Brojni naučnici, istraživači i volonteri su posjetili Bosansku dolinu piramida od početka istraživanja u Visokom prije više od 15 godina. Među interesantnim ljudima mnogo je i avanturista, koji su do Visokog dolazili slučajno, ali nakon obilaska interesantnih lokacija, odlučivali tu provesti i neko vrijeme. Ovih dana u Visokom smo sreli i Jakuba Otepku iz Zlina u Češkoj, a riječ je o avanturisti koji se slučajno našao u Visokom, ali će po svemu sudeći ovdje provesti barem mjesec dana.

– Do sada sam imao dvije avanture po Evropi, pješice sam išao do Francuske, a onda biciklima obilazio Nizozemsku i Belgiju. Nakon svega odlučio sam se i za najzahtjevniju avanturu u kojoj sam trenutno, a cilj je pješice doći do Kine. – priča nam Jakub.

Na svoje putovanje je krenuo krajem aprila, prošao je Hrvatsku, stigao do Sarajeva i kada je trebalo da nastavi prema Srbiji dobio je preporuku za obilazak visočkih piramida.

– Preporučeno mi je, kada sam već u Sarajevu, da obavezno svratim do Visokog i obiđem piramide. Prvi kontakt i obilazak Piramide Sunca, energija koju sam osjetio i koja je nevjerovatna, opredijelio me da se ovdje malo zaustavim, tako da ću u Bosanskoj dolini piramida provesti neko vrijeme, te volontirati u ovom nevjerovatnom projektu. – kazao nam je Jakub.

Trenutno u Visokom rješava papirologiju kako bi mogao ostati i biti dio Fondacije i volonterske akcije, a nakon što ostavi svoj trag u projektu istraživanja bosanskih piramida, nastavit će svoje putovanje.

– Nakon BiH planiram preko Srbije, Bugarske, Grčke, Turske, Irana, Iraka, Pakistana i Indije, da dođem do krajnjeg odredišta, a to je Kina. Nemam neki poseban plan, nemam ni određena mjesta koja bih želio da posjetim. Smjer putovanja određujem svako jutro kad se probudim, a sve ostalo je u Božijim rukama. – otkrio nam je ovaj zanimljivi Čeh.

Zadnje ažuriranje petak, 09 juli 2021 10:31

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i +387 (0)33 259 935


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved