Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

SJAJNI UTISCI S PRVOG ANANDINOG RETREATA U PARKU ‘RAVNE 2’

Pod vođstvom Snježane Đokić iz banjalučkog Holističkog centra Ananda, u parku ‘Ravne 2’ održan je Chakradance Retreat od 25. do 27. juna 2021.

‘Želimo Vam od srca zahvaliti sada nakon što su se slegli utisci sa prvog Chakradance retreata u Visokom. Bio je to zaista jedan nesvakidašnji i energetski vrlo moćan događaj koji je sve učesnice (a bilo je nas je ukupno 13, od kojih 10 cijeli vikend - iz Banjaluke, Laktaša, Tuzle, Sarajeva, samog Visokog i Pule) oduševio. Mogla bi se mini knjiga napisati ako bismo pokušale da opišemo sve sinhronicitete, doživljaje, lekcije, ispite, uvide i nova prijateljstva koja su iz ovog druženja proizašla.’

Njihovi utisci će vam reči sve:

“Od Nove Godine sam se osjecala utučeno i potisteno, sto zbog bolesti i starosti roditelja, nezaposlenosti, Covida. Veoma sam socijalno biće i lični kontakti s ljudima mi puno znače. Zbog Covida sam se morala odreci plesa, joge i mnogih drugih društvenih aktivnosti, što mi je jako teško palo. Kao da se očaj negdje duboko u meni skupljao. Chakradance u Visokom je bio prekretnica, turning point za mene u ovoj godini. Kao da je rastjerao mrak kojeg su moja negativna razmišljanja stvorila i ja sam odjednom počela gledati svijet i život sa više optimizma, nade, elana i poleta. Božanstvena muzika, Snježanino vodstvo, ples i druženje sa divnim ženama koje sada smatram svojim sestrama, su čarobna formula za izlječenje, uravnoteženje čakri, za pokretanje nove, čiste i snažne energije. Svakome bih preporučila da dođe, jer mislim da nema čovjeka kome ne bi pomogla ova moćna tehnika i divna učiteljica.” Alenka

“Na samu objavu i najavu Chakradance radionica u Visokom ja sam osjetila poziv moje duše i kao i obično pratila sam znakove. :) Snježana, voditeljica retreata, je takođe pratila svoju intuiciju i na našu veliku sreću našle smo se u predivnom ambijentu, sa ženama spremnim i otvorenim za ovaj predivni ples duše, spremne da damo slobodu sebi i svojim tijelima da se povežu sa muzikom, sa energijom koja je jedinstvena i posebna te da kreiramo čuda za sebe i sve oko sebe.
Po mom dolasku prva osoba koju sam srela na ulazu u tunele Ravne bio je sam dr Osmanagić koji je svojom ljubaznošću potvrdio da prvi utisak nikada ne vara. Predao mi je ključ kongresnog centra koji smo pripremile za početak, za uvodni ples naših divnih duša.
Malo je reći da je ovo čudesna metoda, vođena na jedan predivan način i da budi najdublje emocije naše duše. Ples i muzika koja ga prate, sloboda i prepuštanje pokretu, energija samoga mjesta dovode osobu do dubina i visina, do same sebe, ali i povezuju sa kolektivnom sviješću, koja je u ovoj dolini piramida jedinstvena i posebna.
Benefiti koje čovjek dobije povezujući se sa majkom Zemljom, Bogom Ocem i svojom dušom na jednom ovako energetski jakom mjestu su benefit za nas lično, ali i doprinos svima na Planeti jer ovolika količina pozitivne energije se oslobađa i prenosi svuda oko nas.
Srećna sam da sam plesala sa Snježanom Đokić i djevojkama na prvom ovakvom događaju u Visokom i sugurna sam da će svaki naredni ples ostaviti najdivnije od svakog plesača kao doprinos za sve nas.
Stoga od mene veliki i topli zagrljaj svima koji ovo čitaju, koji su spremni da se otvore i prepuste energiji da ih povede u jedan čarobni svijet koji samo duša može stvoriti, a Snježana pretočiti u priču koja Visokom i svakom učesniku daje novi sjaj.” Biljana

“Dolina piramida u Visokom… Prirodni poredak stvari – Energija: Ptičice koje ne prekidaju cvrkut, meka, podatna, sočna trava, drveće s treperavim lišćem koje propušta i prelama svjetlost da izgleda kao da ste u jednoj blagoj i nježnoj Toplini…čudesno energetski napajujući Tuneli..
I Čakraplesonica… to je bilo zaranjanje u More napajajuće Praznice koja ključa Potencijalima…To je bilo kao da sam se vratila u mjesto gdje sam nastajala, gdje sam bila potpuno bez misli, samo u postajanju, u toplini zaštićenosti i slobodi formiranja… U Materici Života… U meni je uspostavljena nova ravnoteža – onaj prirodni balans neosjetno i tiho, ali apsolutno i nezbježno. U isto vrijeme, imala sam osjećaj kao da u svakom trenu mogu rukama dotaknuti to nježno Tkanje Života, Tkanje Svega Što Jeste, kao da mi je pod rukama, pod nogama, ispred očiju… Bezvremenska plutanja dok primam informacije koje sipaju kroz sinhronicitete. Širom otvorenih očiju i ušiju, šutke gledajuići i slušajući, a istovremeno posmatrajuići svoje unutrašnje horizonte kako se preoblikuju…
Međusobno neprekidno potpuno podržavajuća energija učesnica čakraplesaonice na ovom posebnom mjestu je, čini mi se, kreirala novu Tačku Prvlačnosti tamo gdje se križaju Dimenzije. A kod mene osobno, uspostavljen je novi poredak stvari. U veče povratka kući, sjela sam u tišini, usula si čašu hladnog rozea, otpila gutljaj, iz mene je samo izašlo jasnim glasom: Konačno je otpušteno.” Aleksandra

“Evo mene ponovo na ovom prekrasnom mjestu. Prošlo je dvanaest godina – zatvorio se krug i počeo novi val života.
U sekundi sam donijela odluku, idem Pula – Visoko. Trinaestak i više sati voženja utobusom prošlo je kao u trenu, sastanak sa prijateljicom sa kojom sam prije dvanaestak godina volontirala na iskopavanju Piramide Sunca i još k tome tri dana čakraplesaonice u parku Ravne 2. Voditeljica tiha, sabrana, prekrasna. Djevojke, njih osam i ja deveta, svaka prekrasna na svoj osoben način. Već sam prije par gdina rekla sama sebi da prestajem sa odlascima na tečajeve iscjeljivanja i ostalih tehnika, jedino (moja slavna izreka!) ako me sam Vrhovni pozove dolazim… i eto, došla sam! Tri predivna dana u prekrasnom okruženju , društvu i energiji. Oduvijek sam se nekako osjećala saman a ovom svijetu. Kao da nekako drugačije od ostalih razmišljam i previše se brinem onek ojima je pomoć potrebna, za ovaj naš prekrasan planet. Prečesto i ismijavana od drugih. Danas većina juri za materijalnim sredstvima, a meni su oduvijek sreću u životu činile male stvari, od prvog procvjeltalog cvjetića u mom vrtu i leptirića u letu. Ali,na ovom prekrasnom druženju dgodilo se nešto drugo, veliko… Napokon svi mislimo isto. Sve smo došle sa istim cijlem, a to je rad na sebi i za opšte dobro. Da… naša planeta nas treba sada… ineka se ova energija širi daleko, daleko, do najudealjenijeg kutka planete i još dalje, visoko, široko, Visoko, Visoko… Hvala našoj voditeljici i energiji koja nas je prvukla… sa razlogom i višim ciljem!
Ova je pjesma nastala po povratku iz Visokog u Sarajevo, a posvećena je ovom našem radu kroz čakra ples i piramidama u Visokom:

RIJEKA LJUBAVI
DOŠLE STE… DOŠLA SAM
NA UŠĆE LJUBAVI..
TU… PODNO TEBE

I ZAUVIJEK OSTAJEM
RIJEKU NE PREKIDAM
NEK’ TEČE…TEČE… “ Jyoti

"Imam čast da svjedočim i sa drugima podjelim moje iskustvo plesa sa svojom dušom, koje zovemo Chakradance. Privukao me je ples za koji sam čula da se pleše zatvorenih očiju, bez zadatih koraka i instrukcija, svako po ritmu i potrebi sebe. O čakrama sam znala vrlo malo i to mi nije stvaralo neugodu, po prirodi sam radoznala i otvorena.
Plešem zatvorenih očiju, uz ritmove svojih dalekih predaka. U tom plesu sam prvi put pronašla Sebe i shvatila da mi je duša čeznula za samom sobom!!!
Za veličanstvom sopstvene mene, nečeg što je mnogo više i veće od mog ovog... identiteta. Osjetila sam je koliko je divna, kako je božanska, kako pamti ono što sam ja davno zaboravila... kako je uistinu vječna... Dolazi od zvijezda i božanskih svjetova i moja je, to sam ja. Kasnije sam čula da to neki zovu i naše više sebstvo, naše više JA, AJA itd.
Međutim razmišljati o nečemu, znati nešto, nipošto nije isto što i osjećati.
Moram reći da je muzika koja nas otvara, na određeni način meditativna i spušta naše moždane frekvencije na theta moždane valove, to je mentalno stanje slično onome kad smo u stanju duboke molitve ili u stanju sanjarenja, pred zaspivanje. Mozak nam je u tom stanju, dok mi plešemo.
I svako pleše ples svoje duše, neko lagano, neko strastveno. Neko osvaja plesom veliki prostor, neko mali. Neko legne i leži...
Sinergijom, udruženim našim energijama sigurno da pomažemo jedni drugima veći stepen iscjeljenja. Jer upravo se to dešava.
Naša osjećanja se iscjeljuju, na energetskom i biohemijskom nivou. Naše biće se iscjeljuje na tako lagan i božanski način, jer mi smo sposobni za tu vrstu samoiscjeljenja. Povezujemo se sa zemljom, sa majkom zemljom, njenim darovima nama, sa nebom, sa vodom, sa vatrom..Povezujemo sa onim sa čime su naši preci bili povezani i sa onim sa čime smo mi sami bili nekada duboko povezani.
Ako neki dio nas nije izbalansiran, ako je negdje u nama nastala neravnoteža ili blokada, uslijed različitih faktora, to će se u plesu otkriti i biće poziva da na tome radimo. Da ne zaboravim reći, u svemu nas vodi jedna divna, stara a vječno mlada duša, prelijepog ženskog lika. Vodi nas sa mnogo ljubavi i nježnosti, podstiče slobodu svakog od nas bude i voli ono što jeste.
Bez straha, podjelila sam sa vama moju istinu jer vas i ja volim, jer smo svi braća i sestre, jer smo svi jedno.
Jer je svijet svet." Marija

Zadnje ažuriranje nedjelja, 25 juli 2021 11:26

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i +387 (0)33 259 935


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved