Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

DAN KADA SU DJECA BILA SUPER ZVIJEZDE

U organizaciji Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ održano je druženje s djecom bez roditeljskog staranja iz domova za djecu iz Mostara, Banja Luke, Zenice i Sarajeva. Ukupno 104 djece i 20 nastavnika/pedagoga provelo je prelijep dan u kompleksu Ravne u Visokom 31. jula 2021.

Djecu je dočekao tim Fondacije s njenim direktorom Dr Semirom Osmanagićem. Nakon prezentacije o otkriću piramida i osvježenja s doručkom, djeca su se uputila u istraživanje podzemnog prahistorijskog tunelskog kompelksa Ravne sa Ajdinom, Amilom, Anjom i ostalim vodičima Fondacije. Nakon toga im je Semir otkrio čarolije Magične šume u parku ‘Ravne 2’.

Udruženje žena iz Moštra je priredilo veliki izbor ukusnih organskih jela za djecu i pripremilo ih za popodnevna događanja.

Na novom igralištu za basket djeca su se smjestila na gledalištu odakle su posmatrala atraktivna takmičenja u tricama, zakucavanjima i susrete basket timova iz Vioskog, Jablanice, Sarajeva i, naravno, NBA zvijezda: Nurkića, Teletovića, Muse. Posebna su atrakcija bili pojavljivanje fudbalera Sergeja Barbaareza i Muhameda Konjića. Duško Kuliš je pjesmom začinio atmosferu, a najbolja sportiskinja BiH za 2020. košarkašica Marica Gajić je osvojila sve svojom vedrinom i osmjehom.

Dr Semir Osmanagić je pozvao svako dijete da se predstavi s imenom, prezimenom i odakle dolazi pred medijima, svojim vršnajcima i sportskim zvijezdama. Ovo je bio trenutak kada su s ponosom mogli izgovoriti svoje ime, jer oni su bile zvijezde dana.

Slijedilo je puno emotivnih i dragih momenata u susretu djece sa sportskim veličinama.

Na jedan dan je društvo pokazalo da može da prigrli one koji su ostali bez majčine ljubavi i toplote doma. Ne zaboravimo da nasilje u porodici, siromaštvo, poteškoće u razvoju i gubitak oba roditelja ostavljaju trajne posljedice na najmlađe.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 01 avgust 2021 17:36

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i +387 (0)33 259 935


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved