Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

FONDACIJA NA EDUKACIJSKOJ KONFERENCIJI

Na Tjentištu je od 15. do 19. septembra održana “Ljetna škola novinarstva”, a koju realizira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) u okviru projekta IMEP (Program osnaživanja nezavisnih medija) pod pokroviteljstvom USAID-a.

Škola je osmišljena kao kombinacija konferencijskih predavanja eminentnih stručnjaka iz polja tehnologije, marketinga i novinarstva, te praktičnog edukacijskog rada i vježbe.

Kao jedan od učesnika, koordinator u Fondaciji “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, Ajdin Ahmetspahić, pored učenja o osnovnim i modernim tehnikama novinarstva, imao je priliku predstaviti i svoj rad i znanje iz ove materije te podijeliti najnovije informacije iz najaktivnije arheološke destinacije u svijetu.

On je kroz interakciju i praktičan rad nastojao pokazati važnost vještine prenošenja relevantnih informacija pisanom rječju i usmenim putem, kao i video priloge kao sve aktuelniju tehniku prenošenja vijesti. Posebna pažnja obratila se na izvještavanja sa kulturno-historijskih spomenika, prirodnih atrakcija i arheoloških destinacija, s čime je Fondacija itekako upoznata.

Snimljen je i intervju u sklopu projekta “Pričaonica”, gdje je Ahmetspahić razgovarao o naporima u osiguravanju adekvatnog prenosa informacija te načinima komunikacije s različitim profilima slušalaca i gledalaca, a sve kroz dvanaestogodišnje iskustvo stečeno u projektu bosanskih piramida.

Zadnje ažuriranje utorak, 21 septembar 2021 08:02

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00 - 19:00 (juli-septembar)
Posljednji ulazak u tunele u 18 sati.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i +387 (0)33 259 935


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved