Logo
Print this page

DR. SAID FAZLAGIĆ, GENERALNI SEKRETAR OK BIH – ODAVDJE ŠALJETE SJAJNU SLIKU NAŠE ZEMLJE U SVIJET

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine dr. Said Fazlagić danas je bio među trenerima i sportistima koji su posjetili Bosansku dolinu piramida. Nakon obilaska Muzeja Fondacije, te tunela Ravne, gospodina Fazlagića smo pitali i za njegove utiske.

- Reći ću vam najiskrenije da sam i u materijalnom i duhovnom smislu iznenađen. Kada sam došao ovamo nisam znao skoro ništa, pogledao sam možda jednu dvije emisije na TV. Iznenađen sam prvo u materijalnom smislu, jer srediti i uređivati sve ovo, održavati, čistiti tunele, ne znam koliko volontera i radnika da imate valja sve to zamisliti, a kamoli sve to uraditi i realizovati. S duhovne strane sam puno naučio iz predavanja dr. Osmanagića, koja su jako konkretna, bazirana na naučnim činjenicama. Danas sam modelirao na simpozijumu, ova dva dana se istrošio i mnogo obaveza imao, i mjereći pokazalo se da mi je energija jako niska. S te strane vjerujem u sve ovo što radite, nisam od onih koji postavljaju pitanja, već sam od onih koji će podržati, i zato vam želim svu sreću svijeta, i hvala što promovišete BiH, širite sjajnu sliku naše zemlje u svijetu, i nadam se da će još mnogo ljudi biti poput dr. Osmanagića, koji će raditi ovakve i slične projekte na svakom pedlju naše prekrasne zemlje. – kazao je nakon posjeta dr. Said Fazlagić.

Zadnje ažuriranje utorak, 12 oktobar 2021 09:11
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved