Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

MOSTARCI U OBILASKU BOSANSKE DOLINE PIRAMIDA

U posjeti Bosanskoj dolini piramida, ali i nekim drugim interesantnim lokacijama u Visokom, danas su boravili uposlenici projektnog biroa „Interprojekt“ iz Mostara, kao i kolege iz još dva biroa, a u obilazak je stigla grupa od preko 30 ljudi.

-          Jednom godišnje imamo ovakve izlete za naše uposlenike, a ove godine izbor je pao na Visoko i Bosansku dolinu piramida. S nama su i kolege iz još dva biroa iz Mostara, tako da nas je došlo preko trideset. – kazao nam je Mustafa Humo, jedan od suvlasnika projektnog biroa „Interprojekt“ iz Mostara.

Obišli su Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, kao i Bosansku piramidu Sunca, a utisci su jako dobri.

-          Zaista smo jako zadovoljni, počevši od vodiča koji su bili s nama i sve nam lijepo objasnili, do kompletnog osoblja Fondacije. Drago nam je i da smo svojim dolaskom bili dio ove priče i na neki način je i mi podržali, a bili smo ovdje i nekada na samom početku istraživanja. Danas je to sve mnogo, mnogo uređenije, vidi se ogroman napredak, u tunelima i na lokacijama je sve jako fino obilježeno i pojašnjeno i vidi se da neko misli na sve detalje ove priče. Posebno je fascinantno da u Fondaciji rade pretežno mladi ljudi, koji su itekako dobro obučeni i profesionalni. – kazao nam je Mustafa Humo.

Na kraju je dodao kako ova grupa dolazi iz Mostara, koji je turistički grad i kako jako dobro znaju kad je nešto dobro i kvalitetno, ali isto tako i kada nešto nije kako treba, a u Bosanskoj dolini piramida, kako su nam kazali, sve je izuzetno dobro organizovano i uređeno.

Zadnje ažuriranje subota, 16 oktobar 2021 13:08

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved