Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

LJEKOVITA KOMORA ZATVORENA ZA POSJETE

U toku su radovi na sanaciji Ljekovite komore u tunelima Ravne. Stručni tim i radnici Fondacije rade na osposobljavanju drugog tunelskog pravca koji će formirati novi kružni tok, a koji će biti pušten u promet do kraja godine.  Ovaj novi tunel će biti direktna veza između dva najveća keramička bloka u tunelima: K 2 i K5.

Istovremeno, pušten je u promet kružni tok između lokacije tunelskog Muzeja i lokacije ?Plavog jezera. Tu se vrše radovi i na podgrađivanju tunelskog prolaza u svrhu sigurnosti posjetilaca.

To je uslovilo da je smjer kretanja gostiju u pratnji vodiča nešto drugačiji nego do sada. Kada svi radovi na čišćenju i podgrađivanju budu završeni do kraja godine, tura obilaska će biti nešto duža nego ranije a posjetioci će biti u mogućnosti da vide i nove tunelske prolaze.

Zadnje ažuriranje utorak, 19 oktobar 2021 16:37

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved