Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

PROMJENA REŽIMA SAOBRAĆAJA ZA LAKŠI DOLAZAK GOSTIJU NA BOSANSKU PIRAMIDU SUNCA

Zimski period u Bosanskoj dolini piramida pored redovnih radnih aktivnosti koristi se i kao pripremni period pred novu sezonu, a to uključuje i brojne radove, infrastrukturna, ali i druga uređenja. U proteklom periodu, a zbog sve većih gužvi prilikom dolaska na lokaciju Bosanske piramide Sunca, vijećnik u Gradskom vijeću Visoko Almir Ljeskovica je predložio i izmjenu u režimu saobraćaja u ovom dijelu Visokog, tačnije u Mjesnoj zajednici Stari Grad, a izmjene će biti uskoro i potvrđene, što će, nadamo se, poboljšati protok saobraćaja i olakšati dolazak gostiju na Bosansku piramidu Sunca.

U odgovoru nadležne službe na vijećničku inicijativu navedeno je da je ulica Ferhatovića važna komunikacija, kako za stanovnike, tako i za posjetioce, pa je prijedlog da se ova ulica ne reguliše jednosmjerno, već da se ulica Klisa otvori otvori za jednosmjerni saobraćaj, ali iz pravca Bosanske piramide Sunca prema gradu. Ulice Podklisa i Ferhatovića bi ostale u istom saobraćajnom režimu, a protok saobraćaja putem ulicama Podklisa i Klisa bi rasteretio ulicu Ferhatovića, uz odgovarajuće putokazne table.

Ovo je bila inicijativa koja bi trebala rasteretiti i omogućiti lakši saobraćaj u ovom dijelu Bosanske doline piramida, a ovakav saobraćajni režim bi trebao uskoro da počne da se primjenjuje.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 29 novembar 2021 17:50

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved