Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

SVE ENERGETSKE VRIJEDNOSTI U TUNELIMA IZVANREDNE

Stručni tim Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' nastavlja s redovnim mjerenjem energetskih i atmosferskih fenomena unutar preahistorijske podzemne mreže tunela Ravne.
Posljednje mjerenje obavljeno je 16. januara 2022. 
Hladan januarski dan donio je nisku vanjsku temperaturu od -5 stepeni Celzijusa i vlažnost od 45%. Koncentracija negativnih iona je uobičajeno niska za ovo doba godine od 150 negativnih iona po kubnom centimetru (ni/ccm) i referentnom vrijednošću za nivo životne energije od 20%.
Vrijednosti u unutrašnjosti tunela su stabilne i identične tokom čitave godine. Temperatura je u rangu od 12-14 stepeni Celzijusa, uprkos jako niskim temperaturama vani. Vlažnost je na idealnih 85% za tunele.
Koncentracije negativnih iona su mjerene s dva Air Ion Counter aparata proizvođača Alpha Lab iz SAD. Kreću se između 15.000 - 48.000 ni/ccm što je idealno za proces balansiranja, regeneracije i detoksikacije organizma.
Prirodna radioaktivnost van tunela ima zadovoljavajuće vrijednosti od 0,12 mikrosiverta po satu, a u unutrašnjosti su još niže dostižući samo 0,6 mikrosiverta.
Nivo životne energije je 50% viši u odnosu na vanjsku okolinu kod keramičkih blokova K2 K5 i jajolikog bloka, te u dubljim sekcijama tunela (u ljekovitim komorama).
U tunelima nije zabilježena pojava elektromagnetnog smoga ili lošeg elektromagnetnog zračenja.
Više u priloženoj tabeli.
Tko želi posjetiti tunele, idealno vrijeme je sada.
 
Zadnje ažuriranje utorak, 18 januar 2022 15:01

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved