Logo
Print this page

Supernatural festival Bosanska dolina piramida, 05.06.07. avgust 2022.

Potvrđeni prvi izvodjači

Festival Supernatural, koji se od 2007. održava u Beogradu, i proslavlja dan Majke Zemlje, ove godine biće organizovan u Arheološko-turističkom parku ‘Ravne 2’ u Visokom 5.-7. avgusta 2022.

Pokrovitelj festivala, Fondacija Arheološki Park, Bosanska Piramida Sunca i Supernatural, udružili su se da zajedno promovišu vrijednosti koje ih spajaju, a prije svega ljubav prema prirodi. Partneri festivala su Smilje i Bosilje i PJ Phototherapy.  

Boravkom u Visokom, u Bosni i Hercegovini, Supernatural festival dobija regionalni karakter, i u predivnom parku Ravne 2, okupiće izvodjače i organizacije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, i Srbije.

Potvrdjeni su i prvi izvodjači na festivalu. Na glavnoj bini, nastupiće Sarajevski bend Divanhana, Ines Tričković Jazz Trio iz Dubrovnika, i Beogradski bend Naked.

Uz sjajan muzički repertoar, na festivalu će biti organizovan i bogat ekološki program.  Park Ravne 2 biće mjesto susreta pravih ljubitelja prirode; pčelarskih organizacija, izvidjača, proizvodjača organskih i autohtonuh proizvoda i obuhvataće radionice o biodiverzitetu, ljekovitom i medonosnom bilju, zdravoj ishrani... Posebni program bit će organizovan za najmlađe u sigurnom okruženju: škola u prirodi, upoznavanje s izviđačkim pokretom, potraga za blagom u Magičnoj šumi...

Tokom festivala posjetioci će imati priliku da učestvuju u sesijama yoge, meditacije u tunelima Ravne, Zelenoj kristalnoj piramidi i Orgonskoj komori, fototerapiji, i da posjete arheološka i energetska nalazišta bosanskih piramida.

Supernatural festival u Visokom je prilika za okupljanje regiona oko teme koja je od velike važnosti za sve nas; čist vazduh, čista voda, zdrava zemlja. ‘Probudimo’ ekološku svijest, zdrav i aktivan koncept života u nama i oko nas. Idealna prilika je da to bude upravo na Supernatural festivalu, u predivnom prirodnom ambijentu Arheološko-turističkom parku ‘Ravne 2’ u Visokom 5.-7. avgusta 2022.

ULAZ U PARK ZA VREME FESTIVALA BITI ĆE BESPLATAN.

Određene radionice i predavanja bit će na zatvorenom prostoru kojem je moguće pristupiti samo sa karatama.

www.piramidasunca.ba / www.supernatural.eco

Divanhana

Divanhana je bosanskohercegovački sevdah bend koji izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj jazz, pop i klasične muzike 20. stoljeća. Namjera benda je njegovanje i prezentovanje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa pažljivim fokusom na sevdalinci. Bend je početkom 2009. godine osnovala grupa mladih studenata Muzičke Akademije u Sarajevu.

Više o bendu: https://www.divanhana.ba/biografija/

Naked bend

Sastav Naked je osnovan u Beogradu, 2006. godine. Odmah je privukao pažnju lokalne publike i izdvojio se na muzičkoj sceni Srbije zahvaljujući slojevitom i energičnom muzičkom izrazu, prijemčivim, istovremeno intrigantnim autorskim kompozicijama, te kompaktnom, uigranom svirkom. Dodatak pomenutom predstavljaju ubjedljivi scenski nastupi i imidž članova grupe, koji bi se najjednostavnije mogao opisati kao „veoma kul”.

Više o bendu na: https://nakedbandbelgrade.com

Ines Tričković Jazz trio

Rođena je 1982. godine u Dubrovniku, učila je glazbu i jazz slušajući Chet Baker, Milesa Davisa, Johna Coltranea, Toma Jobima, Ellu Fitzgerald i Billie Holiday, te pod povremenim mentorstvom profesora saxofona Antuna Simatovića. Bez dana glazbene škole, ova samouka pjevačica postala je jedna od najcjenjenijih jazz pjevačica u Hrvatskoj i inozemstvu. U svojoj karijeri do sada je nastupila na preko 3000 koncerata širom svijeta i surađivala je Jaarmom Saarijem, Ted Lo, Aaronom Goldbergom, Mikaelom Jacobssonom, Gilad Hekselmanom, Marcus Gilmoreom, Goranom Končarom, i mnogim drugima.

Više o bendu: https://www.inestrickovic.com/

Zadnje ažuriranje utorak, 10 maj 2022 08:01
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved