Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

MATURANTI IZ DERVENTE NA IZLETU U KOMPLEKSU RAVNE

U petak su brojne školske ekspedicije odlučile da predivno vrijeme provedu u Bosanskoj dolini piramida, a među njima su bili i prvi put učenici i nastavnici Osnovne škole „19. april“ iz Dervente.

 – Danas nas je u Visoko stiglo preko stotinu učenika i devet nastavnika, a u pitanju je maturalna ekskurzija na koju smo krenuli u Trebinje, i onda smo se između nekoliko prijedloga za posjet i izlet, odlučili doći u posjet piramidama. Ovo je prva grupa naših učenika i naš prvi dolazak ovamo, kao i početak saradnje sa Fondacijom, djeca su imala priliku vidjeti mnogo toga, mnogo toga i naučiti, uživati u igri i zabavi, i nadam se da ćemo i u budućnosti češće dolaziti. – kazala nam je direktorica škole Elvira Miljić.

Učenici iz Dervente su obišli Prahistorijski kompleks tunela Ravne, kao i kompletan park „Ravne 2“, a pored učenja i zabave, imali su priliku upoznati i brojne vršnjake iz drugih bh.škola koji su ovog petka boravili u Kompleksu Ravne.

Zadnje ažuriranje subota, 14 maj 2022 11:55

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved