Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

U PARKU „RAVNE 2“ ODRŽAN MEĐUNARODNI TAEKWONDO TURNIR „PYRAMID OPEN VISOKO 2022“

Kompleks Ravne i Arheološko - turistički park „Ravne 2“ u subotu 21.maja 2022.godine bili su mjesto Međunarodnog taekwondo turnira „Pyramid Open Visoko 2022“ u organizaciji TKD „Bosna“ Visoko i Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“.

Bio je ovo još jedan nezaboravan sportski događaj u Bosanskoj dolini piramida koji je okupio preko 400 takmičara iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, ali i veliki broj trenera, roditelja i drugih gostiju, tako da je park „Ravne 2“ tokom cijelog dana bio prepun gostiju, od kojih je velikom broju bio ovo prvi dolazak i prvi obilazak lokacija Fondacije.

– Organizacijski, iako je bilo malo teško sve isplanirati i organizovati na otvorenom, turnir je zaslužio najvišu moguću ocjenu, ali također i po broju posjetilaca i takmičara koji su nam danas stigli. Bio je ovo još jedan nezaboravan događaj koji smo organizovali na našim predivnim lokacijama u Bosanskoj dolini piramida, a sadržaja i manifestacija neće manjkati ove godine, već smo u pripremama i za naš tradicionalni festival povodom dolaska ljeta, ali i za brojne druge događaje koji će obogatiti ponudu Visokog i naše zemlje. – kazala nam je programska direktorica parka „Ravne 2“, Evelina Čehajić.

Za ovu priliku i ovaj događaj sadržaji parka, Vremeplov i labirinti su pretvoreni u borilišta, a veliki broj takmičara će zauvijek pamtiti nastup u parku „Ravne 2“, jer su mnogi od njih na ovom takmičenju ostvarili i svoje prve pobjede, ali i osvojili prve medalje.

Na otvorenju turnira organizator, direktor TKD „Bosna“ Visoko Edin Kajević je dodijelio i zahvalnice ljudima i kompanijama koje su pomogle organizaciju ovog događaja, a posebnu zahvalnost je uputio dr. Semiru Osmanagiću i Fondaciji, za pomoć pri organizaciji, kao i lokacije na kojima je turnir održan.

Related Video

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 23 maj 2022 09:10

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved