Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

REZULTATI MINI TURNEJE DR SEMIRA OSMANAGIĆA PO SLOVENIJI I HRVATSKOJ

Nakon što su slovenačka i hrvatska vlada ukinule sve diskriminatorske mjere ulaska u njihove zemlje, stekli su se uslovi da pronalazač bosanskih piramida i istraživač megalitnih i piramidalnih lokacija širom svijeta Dr Semir Osmanagić ponovo dođe u novu istraživačku i promotivnu misiju.

U glavnom gradu slovenačke Koruške Ravne na Koroškem, Dr Osmanagić je mjerio energetske fenomene i kvalitet vode na Ivarčkom jezeru te brdu Ravnjakov vrh, te posjetio oblast s podzemnim energetskim vorteksima koji utiču na rast stabala. Više će javnost moći vidjeti u dokumentarcu koji je u pripremi. Osmanagić je tom prilikom održao predavanje za lokalnu zajednicu u srednjoj školi pred oko 60 posjetioca.

Nakon toga, direktor Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ dao je nekoliko intervjua za slovenske medije (‘Delo’, Ljubljanska TV) te prezentirao nova otkrića na bosanskim piramidama u ljubljanskom hotelu ‘Radisson blue’ pred 160 posjetioca  https://www.youtube.com/watch?v=Kt_MlJTZ-Pw).

Prilikom posjete Zagrebu u Hrvatskoj, Dr Osmanagić je snimio dvije emisije za youtube podcast Inkubator’ s novinarem Ratkom Martiovićem (https://www.youtube.com/watch?v=uxxIBjCZ3uY). Također, psojetio je Centar Rudolf Steiner u Donjem Kraljevcu na sjeverozapadu Hrvatske i održao predavanje pred 70 zainteresiranih. Posjetio je i tumulus u Jalžabetu i snimio dokumentarac o njemu.

Zadnje ažuriranje utorak, 24 maj 2022 10:35

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved