Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

ĐOKOVIĆ, DODIG, BEDENE I ŠETKIĆ OTVARAJU TENISKE TERENE U VISOKOM

U Visokom će 13. jula 2022. biti otvoren teniski kompleks sa dva vrhunska terena, tvrdim i šljakom. Svoj dolazak je potvrdio najbolji svjetski teniser svih vremena, sa 373 sedmice provedene na teniskom tronu, Novak Đoković (Srbija). Uz njega, u egzibicionim mečevima će nastupati reprezentativac Hrvatske i jedan od najboljih svjetskih igrača u dublu Ivan Dodig, zatim najbolji slovenački teniser Aljaž Bedene i jedan od četiri bh. profesionalna tenisera Aldin Šetkić. Njihovi međusobni susreti očekuju se u periodu od 16-19 sati.

Na simboličan način terene će otvoriti kadetski reprezentativci do 12 godina: Italija-BiH, Slovenija-Srbija, Hrvatska-Makedonija. Njihovi susreti će trajati u periodu od 10-15 sati.

Nakon teniskih mečeva posjetioci će imati priliku da prisustvuju modnoj reviji i kratkom koncertu prvaka sarajevske opere Marka Kalajanovića (Beograd) te pijaniste profesora Bartolomeja Stankovića (Visoko). Voditeljica programa će biti Vanja Semić (Sarajevo).

Investitor teniskog kompleksa je privredno društvo ‘Bosanske piramide d.o.o’ iz Visokog. Manifestacija otvaranja se odvija pod sportskim pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i Teniskog Saveza BiH. Očekuje se da će Novaku Đokoviću biti uručena povelja zahvalnosti za širenje duha olimpizma i saradnje.

Ovaj teniski kompleks će imati ulogu regionalnog Centra za pripreme vrhunskih tenisera, muških i ženskih seniorskih i juniorskih reprezentativaca. Planirani su i godišnji egzibicioni mečevi najboljih tenisera.

Ulaznice se mogu kupiti od 15. juna na blagajni pred ulazom u tunele Ravne u Visokom ili rezervisati na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

Očekujemo da će ovaj događaj te korištenje terena u budućnosti biti veliki podsticaj za razvoj interesa mladih za tenis i sport u cjelini.

Zadnje ažuriranje srijeda, 15 juni 2022 08:12

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved