Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Radionica Mali arheolog

U sklopu Festivala ''Summer Solstice Festival'' održana je radionica Mali arheolog od 17.- 19. juna 2022. za naše najmlađe posjetitelje. Sedamnaest mališana uzrasta između 3-12 godina, imalo je priliku upoznati se sa zanimanjem arheologa, njegovim načinom rada, metodama istraživanja, dokumentiranja nalaza. 

Polaznici u skupinama proveli su arheološko istraživanje u maloj sondi/pješčaniku. Kopali su, pronalazili, dokumentovali, crtali, čistili i spremali nalaze. 

Upoznali su se i sa poslovima restauratora, koji nakon preuzimanja predmeta započinju sa poslovima čišćenja i lijepljenja predmeta. Mališani su kroz ovu radionicu stekli interesantna i drugačija iskustva, a neki od njih su izrazili i želju da postanu arheolozi kada porastu.
Zadnje ažuriranje utorak, 21 juni 2022 20:07

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved