Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

OKONČAN PETI PO REDU SUMMER SOLSTICE FESTIVAL

Pet dana interesantnih sadržaja, programa, zabave za najmlađe, ali i najstarije, te nekoliko hiljada posjetilaca, obilježilo je ovogodišnji „Summer Solstice Festival“ u Bosanskoj dolini piramida. Peti festival kojim se obilježava početak ljeta bio je i najsadržajniji do sada, o čemu svjedoče brojni izvođači, ali i publika koja je uživala u programima. Joga, meditacija, radionice za najmlađe, promocije knjiga i predavanja, izložbe i koncerti, bili su dio ovogodišnjeg programa, a publika iz cijelog svijeta imala je priliku da uživa u nastupima Youtube zvijezde Nunija, Milice Todorović,Gorana Karana, Tijane Dapčević, Neše Twins, Nenada Vetme, kao i Amira Karahasanovića.

– Potrudili smo se da ove godine nadoknadimo dvije godine pauze u kojima nije bilo festivala. Naši posjetioci su s nestrpljenjem čekali povratak festivala, koji se ove godine na vratio u Bosansku dolinu piramida, a po broju gostiju i sadržajima koje smo pripremili, ovo je bio najbogatiji festival do sada. – kazala nam je programska direktorica Parka „Ravne 2“, Evelina Čehajić.

Nakon kulture i muzike, park „Ravne 2“ u narednim sedmicama postaje i sportska oaza naše zemlje, a već 13. i 14.jula očekuju nas dva velika sportska događaja.

– 13.jula je svečano otvorenje naših teniskih terena na kojima smo radili nekoliko mjeseci, a otvorit će ih velika teniska imena, Novak Đoković, Aljož Bedene, Ivan Dodig i Aldin Šetkić. Uz svečanost smo pripremili i bogat cjelodnevni program, a već narednog dana očekujemo nova velika sportska imena, jer će 14.jula na programu biti drugi po redu turnir „NBA zvijezde za djecu“. Kao i prošle, tako i ove godine na turniru očekujemo velika sportska imena BiH i regije. – kazao nam je dr. Semir Osmanagić, direktor Fondacije.

I nakon ova dva sportska događaja u parku će biti nastavljene aktivnosti, a tokom ljeta koje je pred nama bit će još nekoliko interesantnih muzičkih, kulturnih i sportskih događaja.

Zadnje ažuriranje srijeda, 22 juni 2022 12:41

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved