Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

DOMAĆI UGOSTITELJI I SVJETSKI LANAC KAFETERIJA NA USLUZI GOSTIMA U KOMPLEKSU RAVNE

Ono što je mnogima prije samo nekoliko godina bilo nezamislivo, danas je realnost u Kompleksu Ravne. Nekada samo put koji je vodio prema izletištu, danas je mjesto ulaza u Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, ali i mjesto na kojem svoje obrte i suvenirnice imaju brojni Visočani, dok su značaj lokacija Fondacije prepoznali i u američkom lancu kafeterija Caribou coffee, koji svoje lokale imaju u Sarajevu, te pored svih drugih turističkih destinacija u našoj zemlji, uz Sarajevo, prisutni su samo još u Visokom i to u Kompleksu Ravne, kao i u centru grada.

Ono što goste posebno privlači jeste tradicionalna bosanska hrana, a vrijedni ugostitelji se trude da ispune sve želje gostiju, tako da prilikom posjete tunelima i Kompleksu Ravne, svi se vraćaju zadovoljni.

– Nakon protekle dvije godine koje su bile specifične po mnogo čemu, ova godina je ponovo normalna i tu su nam ponovo gosti iz cijelog svijeta. Trudimo se da budu zadovoljni našom tradicionalnom, domaćom hranom, a naravno tu je i vegetarijanska hrana, kao i brojne druge delicije za sve naše goste. Zadovoljni smo obimom posla, trudimo se da cijenu i kvalitete držimo na nekom pristupačnom nivou, a to naše mušterije prepoznaju i rado nam se vraćaju. – kazao nam je Nermin Ramadan, vlasnik ugostiteljske radnje u Kompleksu Ravne.

Pored hrane, iznad ulaza u tunele se nalaze i brojne suvenirnice, gosti se mogu okrijepiti i zdravim sokovima i napicima, tako da Kompleks Ravne ni po čemu ne zaostaje za najboljim turističkim lokalitetima.

Zadnje ažuriranje srijeda, 03 avgust 2022 12:36

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved