Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

TENISERKA NEFISA BERBEROVIĆ PRIPREME ZA AMERIČKU TURNEJU OBAVLJA U REGIONALNOM TENISKOM CENTRU U PARKU „RAVNE 2“

Profesionalna bh.teniserka Nefisa Berberović (WTA 251.pozicija) prvi je teniski profesionalac koji koristi terene Regionalnog teniskog centra u Bosanskoj dolini piramida za svoje pripreme. Nefisa će u Visokom trenirati deset dana, a sprema se za nastupe u SAD-u, turnir u Bronksu, ali i eventualne kvalifikacije za US Open.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam prva teniserka koja koristi ove terene za pripreme. Ovamo sam stigla sa svojim timom, a pripremam se za američku turneju na koju idem od 15.augusta. Ovo vrijeme ovdje ćemo iskoristiti da dobro treniramo, uživamo i jako mi je drago da pripreme mogu da obavim u ovom centru i kod svoje kuće, u svojoj zemlji. Što se samih terena tiče oni su vrhunski, pripreme obavljam na tvrdoj podlozi, a oba terena kao i uslovi su na vrhunskom nivou, onakvi kakve sam viđala na najboljim svjetskim turnirima. Ovo je jedna pozitivna priča koju treba podržati, ali i održati u budućnosti, a ovi tereni će jako dobro doći svim igračima koji se odluče za pripreme ovdje. – kazala nam je Nefisa.

Priliku za prvi dolazak u Visoko iskoristila je i za obilazak tunela Ravne, a kako nam je kazala, uz treninge će imati i posjete tunelima i piramidama.

– Prije treninga sam sa svojim timom obišla tunele Ravne, stvarno je impresivno i mislim da ćemo dosta toga u ovim danima naučiti, vidjeti i dobiti mnogo novih informacija. Uživali smo u obilasku, a i narednih dana ćemo u sklopu programa treniranja nastaviti i sa obilascima ovih zanimljivih lokacija. – kazala nam je bh.teniserska Nefisa Berberović.

Related Video

Zadnje ažuriranje srijeda, 03 avgust 2022 13:10

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved