Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

GOSTI IZ CIJELE REGIJE I EUROPE POSJEĆUJU BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA

Pored brojnih događaja u proteklih nešto više od mjesec dana, lokacije u Bosanskoj dolini piramida privlače i brojne goste, kako iz svih zemalja regiona, tako i iz drugih dijelova Europe. Vikendom su i najveće posjete, organizovane, ali i individualne, a ove subote smo na ulazima u tunele Ravne zatekli posjetioce iz Slovačke, Češke, Njemačke, Švedske, brojnu bh.dijasporu, kao i goste iz nekih azijskih zemalja. Većina njih dijeli isto mišljenje – jedva se dočekali da dođu u posjet Bosanskoj dolini piramida, jer prethodnih godina to nije bilo moguće, a uveliko ih je privukla i najveća svjetska, sportska zvijezda, Novak Đoković.

– Čuli smo za piramide, za tunele, za sve ljepote koje ovdje imate, mnogo se u posljednje vrijeme na ovu temu pričali i u našim medijima, međutim nakon što smo vidjeli Noleta koliko puta je došao ovamo, čuli njegove fantastične izjave i impresije, odlučili smo se doći u posjet, i nimalo se nismo pokajali. – kazali su nam Nikola i Tanja, koji su u Visoko stigli iz Beograda.

Grupe gostiju se smjenjuju u tunelima Ravne, dok neumorni vodiči Fondacije formiraju grupe i uvode ih u misteriozne tunele. Nakon prošle, koja je u svim segmentima bila rekorda, i ova sezona će oboriti brojne rekorde, a ono što raduje jeste dolazak gostiju iz cijelog svijeta, koji napokon slobodno putuju i mogu da dođu u mjesto najvećih piramida na svijetu.

Zadnje ažuriranje srijeda, 03 avgust 2022 13:17

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved