Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

ALMA SARVAN – MEDITACIJA NA VRHU PIRAMIDE SUNCA JE SPECIJALNI DOŽIVLJAJ ZA SVE NAŠE GOSTE

Alma Sarvan iz Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ zadužena je za instalacije i sadržaje parka „Ravne 2“ kroz koje vodi goste iz cijelog svijeta. Svakodnevno je u kontaktu sa raznim ljudima, a kako nam je kazala u posljednje vrijeme najviše gostiju dolazi iz Srbije i Hrvatske i interesuju se za meditacije, kao i sadržaje parka „Ravne 2“.

– Jako je zanimljivo sa tim ljudima, jer velika većina njih nikada nije imala praktična iskustva niti znanja o meditaciji. Najinteresantnije su njihove reakcije nakon urađenih meditacija, kada sa ogromnim osmijesima pitaju šta se desilo i kakav je to osjećaj i doživljaj koji imaju. Kao što sam i kazala u posljednje vrijeme najviše ljudi imamo sa Balkana i uvijek nam je zanimljivo. – priča nam Alma.

Što se tiče samih meditacija one se odvijaju na različitim mjestima u parku i Bosanskoj dolini piramida.

– U parku, u Zelenoj kristalnoj piramida koristimo energije piramide za meditaciju baziranu na zvuku i svjetlosti, u tunelima Ravne meditacije su malo drugačije, drugačija je energija koja ulazi kroz krunsku čakru, a ono što naši gosti najviše vole i što im donosi specijalan doživljaj jeste odlazak i meditacija na vrhu Bosanske piramide Sunca, jer je nemoguće bilo gdje drugo u svijetu doživjeti da se popnete na sami vrh piramide i tu meditirate. – kazala nam je Alma.

Na kraju je naglasila kako gosti vole da sa sobom imaju vodiče koji im kroz laganu šetnju objašnjavaju brojne instalacije i sadržaje, te kako je moguće provesti sate u laganoj šetnji parkom „Ravne 2“ uz priču i pojašnjenja svih sadržaja koji ovdje postoje.

Zadnje ažuriranje srijeda, 10 avgust 2022 08:07

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved