Logo
Print this page

ANDREA I PETAR IZ HRVATSKE VOLONTIRAJU U TUNELIMA „RAVNE 3“

Andrea Iskra sa Krka i Petar Aleraj iz Zagreba nalaze se u augustovskoj grupi volontera u sklopu akcije istraživanja Bosanske doline piramida. Andrea je u Visokom prvi put, dok je Petru ovo druga volonterska akcija, a već nekoliko puta je bio u posjeti Visokom i piramidama.

– Ovdje sam prvi put, dosta dugo pratim rad dr. Osmanagića i nekako mi se ove godine pružila prilika da dođem, upoznala sam jednog volontera koji je bio prošle godine, koji me uputio kako da se prijavim i evo stigla sam. – priča nam Andrea.

Tu je nekoliko dana a već je uspjela da obiđe piramide, tunele Ravne, ali i da bude dio volonterskog tima i učestvuje u radovima u tunelima „Ravne 3“. Petar je volontirao prije četiri godine i pošto mu se dopalo ove godine se odlučio ponovo vratiti kao volonter.

– Drago mi je da sam ponovo tu, vidljiva je ogromna razlika u odnosu na prije četiri godine, mnogo toga se promijenilo nabolje, a i radovi su zadovoljavajući, dok mi je posebno drago da smo se ponovo vratili radovima u tunelima „Ravne 3“ gdje sam radio i prije četiri godine. – kazao nam je Petar.

Kako su nam otkrili imaju namjeru i dalje da se vraćaju i posjećuju Bosansku dolinu piramida, dopada im se i Visoko, ali i ljudi za koje kažu da su otvoreni i topli prema ljudima koji dolaze iz cijelog svijeta.

jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved