Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

KOORDINATORICA VOLONTERA MARIE SOPHIE NAKON GODINE PAUZE PONOVO U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

Koordinatorica volontera Marie Sophie u Bosanskoj dolini piramida je prisutna od 2015.godine, a prošle godine je nije bilo iz opravdanih razloga, jer je postala majka. S nestrpljenjem je čekala povratak u Visoko i među volontere, a tu je ponovo od početka juna.

– Poželjela sam se vratiti i stigla sam početkom juna mjeseca, a oduševljena sam progresom koji se desio tokom protekle godine dok me nije bilo ovdje. Što se tiče volontera i akcije u kojoj učestvujemo, grupe su nešto manje nego ranijih godina, ali je su zato prisutni želja i angažman svih prisutnih, a to se vidi i kroz radove i napredak koji ostvarujemo. – priča nam Marie Sophie.

Kako nam je kazala od ovog mjeseca zbog godišnjih odmora očekuje i nešto veće grupe volontera da se pridruže radovima na istraživanju Bosanske doline piramida, a otkriva kako je napredak vidljiv i u samom Visokom u kojem se osjeća kao kod kuće.

– Ono što primijetim jeste da se Visoko sve više turistički razvija, sve je više ugostiteljskih objekata, smještajnih kapaciteta, ali je više i gostiju iz cijelog svijeta. Vidim da su ljudi i dalje zainteresovani za istraživanja i ono što radimo ovdje, da dolaze i posjećuju naše lokacije. – kazala nam je Marie Sophie.

Zadnje ažuriranje subota, 13 avgust 2022 17:00

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved